hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Bayraktar'a CHP'den yanıt

    Erdoğan Bayraktara CHPden yanıt
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, "AK Parti zihniyeti budur: Onlar olaya 'bizden olan, bizden olmayan' diye bakmaktadır, insanları ötekileştirmektedirler" dedi.

    Canalioğlu, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne giderken parti otobüsünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    Canalioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katıldığı bir iftar programında "AK Parti'ye oy veren ile vermeyen bir olur mu?" dediğini ileri sürdü.

    Bayraktar'ın ifadesinin "AK Parti zihniyetinin bir göstergesi" olduğunu ifade eden Canalioğlu, "Bunlar biliyorsunuz, 'bizden olan bizden olmayan' diye insanları ötekileştirmişlerdir. Erdoğan Bayraktar'ın da düşüncesi bu noktadır. O, kendi kafalarının arkasındakileri bu şekilde ifade etmektedir. Görünen o ki Sayın Bayraktar, Trabzon'dan almış olduğu oylara karşılık verecek ve onlara oy vermeyenleri de 'bizden olmayan' diye ayıracaktır. Sayın Bayraktar'ın Trabzon'da oy almak için insanlara neler verdiğini oradaki kamuoyu biliyor. Biz zaten takipçisi olacağız ve Sayın Bayraktar'ın bu sözlerini şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

    Vatandaşların, seçimlerde oy kullanırken bu tür açıklamaları değerlendireceklerini söyleyen Canalioğlu, bu tür açıklamaların toplumu ayrıştıracağını savundu.

    Canalioğlu, "AK Parti zihniyeti budur: Onlar olaya 'bizden olan, bizden olmayan' diye bakmaktadır, insanları ötekileştirmektedirler. Birlik, beraberlik cümleleri, yalnızca seçim sonrası Sayın Başbakan'ın balkon konuşmasında kalmaktadır" dedi.

    Hükümetlerin görevinin halkı ayrıştırmak değil, birleştirmek olduğunu ifade eden Canalioğlu, "Hemşehrimin özür dilemesi gerekiyor. İnsanları birleştiren noktadan olaya bakması gerekiyor" dedi.

    Karadeniz'de birliğe beraberliğe ihtiyaç olduğuna işaret eden Canalioğlu, şunları kaydetti:

    "Bu cümleleri kullanana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanı bilhassa memleketindeki fındığın durumunu, çayın durumunu, işsizliğin durumunu ortaya koyması gerekiyor. Onların çözümü noktasında ne yapacağını ortaya koyması gerekiyor. Trabzon'dan çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanı, Trabzon milletvekili olarak olarak ne yazık ki Trabzon'a yapacağı ve memlekete yapacağı, getireceği yatırımları değil, aynı zamanda ayrıştırıcı cümleleri kullanmaktadır. Ona yakışan cümlelerde bu olsa gerek, zaten seçim öncesi de 'milletvekili seçilirsem, çocuklarımla torumlarımla giderim Ankara'da yatarım' demişti. Böyle bir düşüncede olan bir insanın Türkiyemize nasıl bir hizmet vereceği de düşünülmelidir. O nedenle tekrar söyleyeyim; kendisine yakışan cümleler kurmuştur. Onun verdiği oy da kendisinin olsun ama bizim insanın verdiği oy kutsaldır ve herkese sahip çıkması gerekiyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow