hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP'den Yeni Şafak'ın o manşetine tepki

    BDPden Yeni Şafakın o manşetine tepki
    expand

    Yeni Şafak Gazetesi'nin bugünkü sayısında manşetten verilen "katil sizsiniz" başlıklı haberine tepki gösteren BDP, kendilerinin açıkça hedef gösterildiğini, bundan sonra olası saldırıların sorumlusunun Yeni Şafak Gazetesi ve AKP hükümeti olduğunu iddia etti.

    BDP, Yeni Şafak Gazetesi'nin bugünkü sayısında manşetten verilen "katil sizsiniz" başlıklı haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, haberde BDP'nin ve Eş Genel Başkanları ile milletvekillerinin hedef gösterildiği belirtilerek, "Dün Çukurca'da yaşanan acı olayı fırsat bilerek doğrudan partimizi sorumlu tutmaya kalkışan bu haber, Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce 'partimizi terör örgütü' olarak ilan eden hedef gösterici yaklaşımlarının yeni bir aşaması olarak ortaya çıkmıştır. Maalesef ki, bu çevrelerin ele geçirdiği iktidar gücünü ve nimetlerini kaybetme ihtimalini düşünmeleri bile çılgınlaşmalarına yetmektedir" denildi.

    Açıklamada, bütün engellemelere rağmen 36 milletvekili ile TBMM'de grup kuran bir partiyi "katil" ilan etme "dengesizliği ve rezilliğini" BDP olarak asla kabul edilmeyeceği vurgulanarak, şöyle denildi: “Bu savaşı dayatan ve besleyen gerçek katiller teşhir olana ve halka hesap verene kadar da mücadelemizden tek bir geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Partimizin (açık-kapalı) her türlü girişimini ve barış arayışını elinin tersiyle bir kenara iten AKP iktidarı bu çatışmalara nelerin yol açtığını bizden daha iyi bilmektedir. Yeni Şafak vb. leri çok merak ediyorlarsa, her fırsatta bize saldıran 'gerçek patronlarına' sorarak detayları da öğrenebilirler. Kürdüyle-Türküyle sadece yoksul Anadolu çocuklarının öldüğü bu savaşı başlatan da, kışkırtan da BDP değildir. Ama barışı getirecek olan da BDP'den başka parti değildir.”
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow