hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu beldede 'yılan' nöbeti var!

    Bu beldede yılan nöbeti var
    expand

    Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Topraklar Beldesi'nde yaklaşık 2 ay önce bir evde beslenen yılanın kaçtığının belediye hoparlörlerinden anons edilmesi üzerine yılan nöbeti başladı.

    Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Topraklar Beldesi'nde yaklaşık iki ay önce belediye hoparlörlerinden yapılan anonsta, bir evde beslenen piton yılanının kaçtığı duyurulup dikkatli olunması istendi.

    Ancak bir süre sonra belediye yetkilileri, yapılan ihbarın asılsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine yılan nöbeti tutan belde sakinleri rahat bir nefes aldı.

    Ancak dün saat 06.00 sıralarında Güllük Mahallesi'nden Cumhuriyet Mahallesi'ne otomobiliyle giden bir taksi şoförü, beldede bulunan kahveye girerek caddede iri bir yılan gördüğünü söyledi. Kahve çalışanı Hilal Ölmez bu konuda şunları anlattı:

    "Kahvehaneye gelen Marmarisli taksici korkudan titriyordu. Bize, 'Gözlerime inanamadım, asfalttan boru geçiriyorlar zannettim. Yılanla göz göze geldim, korkudan aracı üzerine süremedim. Elim ayağım titredi' dedi. O olayı anlatırken ben de yılanı uzaktan gördüm, hızla gidiyordu. Hemen tüfek ve köpeklerle bölgeye gittik. Yaklaşık bir kilometre yılanın izini takip ettik sonra iz bir anda kayboldu."

    Nöbet kaldığı yerden...

    Toparlar Belde Belediye Başkanı AK Parti Kamil Ceylan ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Çelik, yılanın görüldüğü bölgeye gelip çevredekilerle konuşup bilgi aldı.

    Başkan Ceylan, "Beldemizde bir evde beslenirken kaçtığı iddia edilen pitonu görenlerin olduğuna inanıyoruz. Bunun bir şehir efsanesi olmadığını düşünüyoruz. Her ihtimale karşı vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

    Köylüler de ellerinde tüfek ve sopalar, yanlarında da av köpekleriyle yılan nöbetine yeniden başladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow