hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte saldırının yaşandığı yer

    İşte saldırının yaşandığı yer
    expand

    Hakkari-Çukurca Karayolunda PKK'lıların yaptığı ve 9 şehidin verildiği bölgede saldırının izleri silinmeye çalışılıyor. Patlamanın etkisiyle oluşan çukurlar doldurulup üstü asfaltlanırken, kopan elektrik telleri de onarılıyor.

    Saldırı bölgesinde mayınlı düzenek için kullanılan kablolar hala dururken, askerlerden de geriye kumanyalar ve kullanamadıkları mühimmatları kaldı. Öte yandan bölgede askeri hareketlilik sürüyor. Hakkari'den çıkıp Şemdinli yönüne giden 20 araçlık zırhlı araç konvoyu karadan jammerlerla havadan da kobra helikopterleriyle korundu.

    Hakkari-Çukurca karayolunun 12 kilometresindeki çeşme mevkiinde dün PKK'lılar tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyonlar sürerken, saldırının da izleri silinmeye çalışılıyor. Sabah saatlerinden itibaren trafiğe açılan Hakkari-Çukurca karayolunda TEDAŞ ve Karayolları ekipleri yoğun bir çalışma yapıyor. PKK'lıların düzenek için kullandıkları kablolar hala olay yerinde dururken, patlamaların gerçekleştiği ve derin çukurların oluştuğu bölgeler doldurulup üstü asfaltla kaplandı. Öte yandan patlamaların etkisiyle kopan elektrik telleri de TEDAŞ ekipleri tarafınan onarılıyor. Saldırının yapıldığı bölgede de hala çatışmanın izleri var. Zırhlı araçlardan kopan ve etrafa saçılan parçaların dışında, askerlerin kumanyaları da olay yerinde duruyor. Öte yanadan saldırı sırasında kullanılamayan patlamamış mühimmatların bulunması da dikkat çekti.


    Askeri konvoya kobralar eşlik etti

    Bu arada asker dağlarda PKK'lı izi sürerken, özel harekat polisleri de yol güzergahlarında ve saldırı bölgesinde çevre güvenliği alıyor. Öte yandan bölgede askeri hareketlilikte en üst seviyede. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan çıkan 20 araçlık mayına dayanıklı "Kirpi" tipi zırhlı aracların Şemdinli yönüne gittiği gözlendi. Zırhlı araçlara karadan saldırılara karşı sinyal bozucu jammerlar eşlik ederken, havadan da kobra helikopterli güvenlik sağladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow