hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arif Doğan'dan tuhaf ziyaret

    Arif Doğandan tuhaf ziyaret
    expand

    Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne nedeni anlaşılamayan bir ziyaret gerçekleştirdi.

    Doğan, öğleden sonra kendi aracı ve koruması ile birlikte adliyeye geldi.

    Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri giren Doğan, adliyede görevli polislere savcı Murat Bey ile görüşeceğini söyledi.

    Doğan’ın bahsettiği savcının geçtiğimiz günlerde Şişli Adliyesi’nden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne atanan savcı Mehmet Murat Dalkılıç olduğu öğrenildi.

    Yeni atanan savcının adliyede olmadığı ve raporlu olduğu belirtildi. Savcı Dalkılıç ile ne görüşeceğini açıklamayan Doğan, gazetecilere açıklama yaptı.

    “Arkadaşım olan bir savcıyı ziyarete geldim"

    Planlı bir geliş olmadığını belirten Doğan, arkadaşı olan bir savcıyı yeni göreve başlaması nedeniyle ziyarete geldiğini kaydetti. Özel yetkili olarak yeni görevlendirilen savcı Mehmet Murat Dalkılıç olduğu belirtilen savcının raporlu olduğu için adliyede bulunmadığının söylenmesi üzerine Doğan, ilginç bir ifade kullandı.

    Doğan, “Anlaşılmıştır. Ben de zabıtayım. Bazen varlar yok olur. Haklısınız. Teşekkür ederim" karşılığını verdi.

    Adliyeye gelmesinin dün, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı hakkında itirafçıları kullandığı ve onların suçlarını örttüğü şeklinde suçlamalarda bulunan Sedat Peker’in ifadesiyle alakası olup olmadığı sorulan Doğan, “Sedat Peker’in o ifadesini ben günler aylar önce basında söyledim. Dedim ki Hanefi Avcı benim aleyhimde şahitlik yapmış. Herkes otursun oturduğu yerde. Siz sayın başkan dedim duruşmada, bana soru soracağınıza gidin Hanefi Avcı’ya sorun. Siz beni yargılamayın. Ben 21 yıl dağlarda çarpışmış biriyim" dedi.

    Doğan daha sonra tekrar aracına binerek adliyeden ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow