hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Canlı kalkanlar sınırda

    Canlı kalkanlar sınırda
    expand

    Hakkari'de aralarında BDP ve DTK'lıların bulunduğu gruplar, Türkiye'nin PKK'nın Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarını protesto etmek için sınır bölgesine hareket etti.

    Türkiye'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK'nın kamplarına yönelik hava harekatını protesto etmek için Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sürdürülen canlı kalkan eylemine destek vermek için Van, Ağrı, Muş, Ardahan, ığdır ve Kars'tan gelen canlı kalkan grupları bugün sabah saatlerinde Van'da bir araya geldi.

    Grup daha sonra sınıra gitmek üzere yola çıktı. Aralarında BDP Milletvekillerinin ve DTK'lıların da bulunduğu 100 araçlık canlı kalkan konvoyu, Van ve Başkale ilçesi arasındaki Jandarma kontrol noktasında uzun süre bekletildi.

    Geçişlerine izin verilen canlı kalkan konvoyu, Hakkari'ye hareket etti. Hakkari'de de Yeni Köprü Jandarma Kontrol noktasında durdurulan konvoy, yaklaşık 5 saat bekletildi.

    BDP'nin Van Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Özdal Üçer, Bitlis Milletvekilli Hüsamettin Zenderlioğlu, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP'li Belediye Başkanları ve DTK'lı yetkililerin Hakkari Valisi Muammer Türker ile görüşmesinin ardından konvoya geçiş izni verildi.

    Akşam saat 19.00 sıralarında Depin Polis Kontrol noktasına ulaşan canlı kalkan konvoyundaki bazi kişilerin iftarlarını burada açtıkları gözlendi.

    100 araçlık konvoy daha sonra Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

    Bayramı sınırda geçirecek olan canlı kalkanların burada operasyonların durması için basın açıklaması yapacağı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow