hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTK yine Öcalan'ı işaret etti

    DTK yine Öcalanı işaret etti
    expand

    Demokratik Toplum Kongresi (DTK) adına konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Öcalan'ın koşullarının uygun hale getirilerek samimi bir diyalog ve müzakereden geçtiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz" dedi.

    BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Milletvekilleri Leyla Zana ve Nursel Aydoğan, Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte, DTK adına BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

    AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren BDP'li Ata, son 9 yıldaki AK Parti iktidarında denenen, iflas eden ve çözüm getirmeyen politikaların uygulandığını savundu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi iktidarları döneminde faili meçhul cinayet olmadığından övündüğünü söyleyen Ata, şöyle dedi: "Kendi dönemlerinde faili meçhul cinayet olmadığını övünerek ifade eden Başbakan Erdoğan'a sormak gerekir; AKP iktidar döneminde kaç sivil insan katledildi? Kaç Kürt çocuğu, kaç Kürt genci katledildi? Bundan sonra kaç kişi halkın güvenliğinden sorumlu olan ve AKP'den emir alan kolluk güçleri tarafından katledilecek? Kürtler'e demokrasi dersi vermeye çalışan, kendine akademisyenim, aydınım, yazarım diyenlere sesleniyoruz; ölümlere neden olan operasyonlara karşı neden suskunsunuz? Kürt Halkı'nın barış çığlığını, haklı demokratik taleplerini neden duymazdan ve görmezden geliyorsunuz? Bu ülkenin barış iklimine, kardeşliğe demokrasiye ihtiyacı yok mu?"

    Ata, Kürt sorunun çözümü konusunda daha önce denenen politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

    Ata, çözüm için İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile yeniden görüşmelere başlanmasını isteyerek, şunları söyledi: "Çözüm getirmeyen, denenmiş, çürümüş, iflas eden operasyonel politikalardan bir an önce vazgeçilmeli demokratik evrensel değerler yaşama geçirilmelidir. Bu ülkenin demokratik, gönüllü birlikteliğine ve özgür yarınlarına giden yolun ; inkar ve imhadan değil, barıştan, demokrasiden ve Sayın Öcalan'ın koşullarının uygun hale getirilerek samimi bir diyalog ve müzakereden geçtiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz. AKP iktidarı ve tüm yetkilileri; milliyetçi , militarist politikalardan vazgeçmeye halkın demokratik taleplerine karşı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow