hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çakmak şakası can aldı

    Çakmak şakası can aldı
    expand

    14 yaşındaki çırak, 15 yaşındaki iş arkadaşı Burak’a bozuk çakmakla şaka yapmak istedi. Çakmak yanınca, üzerine benzin bulaşan elbisesi tutuşan Burak yanarak can verdi. Tutuklu çırak için 6 yıla kadar hapis isteniyor.

    Erzurum’da bir yedek parça dükkânında çırak olarak çalışırken iş arkadaşı Burak Kuzik’in (15) ölümüne neden olduğu iddia edilen M.S.D.’nin (14) yargılanmasına Çocuk Mahkemesi’nde başlandı. “Kasten öldürmek” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istenen M.S.D., arkadaşıyla aralarında herhangi bir anlaşmazlık veya kavga olmadığını belirterek, “Burak’ın kıyafetlerinin benzinli olduğunu biliyordum. Çakmak önce yanmadı, sonra birden alev aldı. Bir süre uğraştıktan sonra söndürdük. Sonucun böyle olacağını bilemedim. Bir şakanın kurbanı olduk” dedi. M.S.D.’nin avukatı, olayın kaza sonucu meydana geldiğini belirterek, müvekkilinin yaşının küçük olması nedeniyle tutuksuz yargılanmasını talep etti.

    Tutukluluğa devam

    Hâkim, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi ile delillerin tamamen toplanmamış olmasını göz önünde bulundurarak, tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. 5 Mayıs’ta yedek parça dükkânında çalışan Kuzik, işyeri sahibinin otomobilinin deposuna bidonla benzin doldururken, benzinin bir bölümü üzerine dökülmüş, Kuzik arkadaşının yaptığı şaka nedeniyle yanarak hayatını kaybetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow