hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyasi bayramlaşmada yeni anayasa mesajı

    Siyasi bayramlaşmada yeni anayasa mesajı
    expand

    Siyasi partilerdeki geleneksel bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi MHP, DSP ve CHP heyetleri ziyaret etti.Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

    Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MYK Üyesi İsmail Hakkı Yücel'den oluşan heyeti, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara milletvekilleri Yalçın Akdoğan ve Fatih Şahin ağırladı.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, partiler arası bayramlaşmanın siyasi açıdan son derece önemli olduğunu belirterek, bayramdan sonra yoğun bir çalışma içine girecek Meclis'e başarılar diledi ve Meclis'te millet, ülke adına
    hayırlı işlerin yapılmasını temenni etti.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz da bu yıl Ramazan ve Zafer bayramlarının aynı güne denk geldiğini belirterek, iki bayramı da kutladı.

    Ramazan Bayramı'nın önemine işaret eden Kapusuz, "Bayramın güzelliğini, sevincini yaşarken üzülerek ifade edeyim ki, memleketimizdeki insanlık değerlerinden uzak maalesef bir de terör belası var. Bu üzücü olayları yaşadık,
    yaşamaya devam ediyoruz. Çok uzun zamandır devam eden bu üzücü olaylar Ramazan'da da bayramda da devam etmektedir. Bu insanlıktan nasibini almamış olan çevreleri, terör örgütünü, bölücü kesimi şiddetle, lanetle kınıyorum" dedi.

    Türk milletinin, sadece ülkenin birliği, bütünlüğü açısından değil, insani değerlere de büyük önem verdiğini söyleyen Kapusuz, "Bugün Somali'ye yapılan önemli katkıları göz önünde bulunduracak olursak gerçekten millet olarak
    ne kadar övünsek azdır" diye konuştu.

    Siyasi partiler arasında bayramlaşmanın, bayramlarda aynı duyguları paylaşmalarının millet tarafından önemsendiğini ifade eden Kapusuz, "Elbette siyasi rekabet, seçim şartları dışında Meclis'teki çalışmalarda devam edecek.
    Bunda en ufak tereddüt söz konusu değil. Ancak milletimizin geleceği, devletin bekası için yapılması gereken, beraber atılması gereken adımları da atmasını bilen, bilmesi gereken bir anlayışla hareket etmemiz gerekir" dedi.

    -DSP heyetinin ziyareti-

    DSP heyeti adına AK Parti'yi Parti Meclisi Üyesi İbrahim Yüksel Erdoğan başkanlığındaki heyet ziyaret etti.

    Erdoğan, bayramların kaynaşma günleri olduğunu, Somali'ye yapılan yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.
    Kapusuz da dünyadaki ihtiyaç sahiplerine el uzattıklarını, Afrika'ya yardımların devam edeceğini söyledi.

    -CHP heyetinin ziyareti-

    AK Parti'yi daha sonra Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Mehmet Zeki Gündüz ile Ankara Milletvekili Levent Gök'ten oluşan CHP heyeti ziyaret etti.

    Günaydın, terör olaylarının tüm milletin içini burktuğunu ve son dönemde her ilden bir şehit cenazesi kalktığını ifade etti.

    Sonbaharda yeni anayasa yapılmasına yönelik çalışmaların başlayacağını hatırlatan Günaydın, Türkiye'nin insan haklarına dayalı, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği yeni bir döneme girmesinin herkesin ortak beklentisi
    olduğunu dile getirdi. Günaydın, yeni anayasanın uzlaşı ve toplumsal mutabakat ile gerçekleştirilmesini istedi.

    Kapusuz da Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır terörle mücadele ettiğini ve bu dönemde milletin çok acı çektiğini belirterek, "Bu insanlık dışı eylemlerin, zulmün, yanlışlığın ve insan haklarına müdahalenin en kötü örneği olan terör, bu
    bela, memleketin başında devam ediyor" diye konuştu.

    Kapusuz, yıllar içinde gelip geçen iktidarların hemen hepsinin terörle uğraştığına işaret ederek, "Birlik, beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe, aynı hedeflere, aynı kararlıkla yürüdüğümüz müddetçe inanıyoruz ki bu beladan da
    kurtulacağız, en azından asgariye indireceğiz. Biz bunu yaparken demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ölçüsü içinde mücadeleyi devam ettireceğiz" dedi.

    Bütün siyasi partilerin yeni bir anayasaya ihtiyaç bulunduğu noktasında hem fikir olduğunu söyleyen Salih Kapusuz, TBMM'nin açılmasıyla yeni anayasa konusunun en öncelikli konu olacağını belirtti.

    Salih Kapusuz, milletin son seçimde AK Parti'yi iktidara getirdiğini, ancak tek başına anayasa yapma yetkisi vermediğini, herkesin bu konuya katkı sağlamasını istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow