hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinop'ta termik santral gerginliği

    Sinopta termik santral gerginliği
    expand

    Sinop'un Gerze ilçesinin Yaykıl köyünde, köylerine termik santral kurulmasını istemeyen köylüler ve çevreciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

    Yaykıl köyü Çakıroğlu Mahallesi'nde Anadolu Grubu tarafından kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan köylülerin nöbetleri sürerken sondaj makinelerinin yeniden geleceği haberini alan köylüler, çevrecilerin de desteğiyle sondaj yapılacak alanda gece yarısından itibaren toplanmaya başladı.

    Bölgeye sevk edilen jandarma ve çevik kuvvet ekipleri vatandaşları dağıtmaya çalışırken arbede yaşandı.

    Güvenlik güçlerinin biber gazıyla müdahale ettiği köylüler ile çevreciler, sondaj makinelerinin geçeceği yolu oturarak kapattı. Yolda biçerdöver de bekleten vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

    Köylülere destek veren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayların büyümemesi için ilgili yerleri telefonla aradığını söyledi.

    Sondaj makinelerinin köye girmesini istemediklerini, termik santrali bölgeye kurdurmayacaklarını, bunun için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Belovacıklı, bu konuda kararlı olduklarını yineledi.

    Gerze ilçesinden belediyeye ait otobüslerle köylülere destek için bazı vatandaşlar bölgeye geldi. Vatandaşların biber gazına karşı yanlarında limon getirmeleri dikkati çekti.

    Ambulansların bekletildiği, güvenlik güçlerinin barikat oluşturduğu, vatandaşların oturma eylemine devam ettiği alanda gergin bekleyiş sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow