hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Laf ebeliğini bırak..."

    Laf ebeliğini bırak...
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Gazze'ye yardım götürecek gemilere savaş gemilerinin eşlik edip etmeyeceğini sordu.

    Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, "savaş gemilerimizin yardım götürecek gemilere refakat edeceğini ve Gazze'ye gideceğini" söylediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu da Başbakan'a destek verdi ve 'savaş gemilerimiz Gazze'ye gitsin seni alnından öperim' diye açıklama yaptı. Başbakan, bunun üzerine lumpen ağzıyla 'kirli dudak, temiz alın' diye, konuyla ilgisiz, her zaman ki seviyesiz açıklamalarından birini daha yaptı. Hem biz, hem de halkımız kimin İsrail'in avukatı olduğunu, kimin İsrail'i korumak için füzelere göğsünü siper ettiğini, kimin boynunda İsrail madalyası taşıdığını, kimin alnının ak ve başının dik, kimin dudaklarının ağzından çıkan sözlerle kirlendiğini iyi biliyoruz ve Sayın Başbakan'a diyoruz ki: Sayın Başbakan, laf ebeliğini bırak, savaş gemileri Gazze'ye gidecek mi, gitmeyecek mi onu söyle... 'Gidecek' demiştin, söz namustur ve ağızdan çıkar ya ağzından çıkan söze sahip ol ya da sus, çünkü dudakların her aralandığında ve ağzını her açtığında pis kokular geliyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow