hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anavatan'ın binası tarih oldu

    Anavatanın binası tarih oldu
    expand

    Anavatan Partisi'nin kurucu Genel Başkanı Turgut Özal'ın 4 proje arasından beğenerek inşa ettirdiği, bir dönem Türkiye'nin önemli gündem maddelerinin tartışıldığı, ANAP ve DYP'nin birleşmesinden sonra Demokrat Parti'nin kullanmaya başladığı binanın bir bölümü iş merkezine dönüştürülüyor.

    DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu tarafından başlatıldığını, kendilerinin tamamlamaya çalıştıklarını bildirdi.

    Mumcu'nun TBMM'de grup kurmasının ardından Hazine'nin "yaklaşık 8,8 trilyon lira" ödeme yaptığını ve arkasından da bu parayı geri almak için dava açtığını anlatan Zeybek, faizi ile birlikte geri ödenmesi söz konusu olan rakamın 13,5 milyon liraya çıktığını bildirdi. İki partinin birleşmesinin ardından artan borç yükünün sıkıntı yaratmaması için bekleyen projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Zeybek, bir inşaat firması ile söz konusu alana yapılacak 31 katlı iş merkezi ve rezidans için "yüzde 50-50" anlaşma sağladıklarını söyledi.

    "Bize peşin para lazımdı o yüzden bize düşen payın yüzde 12,5'i karşılığında söz konusu firmadan 16 milyon lira aldık" diyen Zeybek, bu parayla iki partinin borçlarının ödendiğini, hala yüzde 37,5 pay sahibi olduklarını bildirdi.

    Mevcut binanın üç bölümden oluştuğunu anlatan Zeybek, girişe göre sol tarafta bulunan çalışma ofislerinin görevine devam edeceğini, ikinci bölüm olan giriş holünün, binanın diğer taraftan ulaşılabilecek şekilde 500 kişilik konferans salonu haline getirileceğini, üzerindeki "Turgut Özal Müzesi" olarak kullanılan asma katın ise aynı amaçla kullanılmak üzere restore edileceğini söyledi.

    Zeybek, "Turgut Özal Kültür Merkezi" olarak adlandırılacak bu bölümün uluslararası toplantılara da ev sahipliği yapabileceğine işaret etti.

    Binanın şu anki girişine göre sağ tarafta bulunan konferans ve GİK salonu ise dün itibarıyla tamamen yıkıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow