hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın programında Gazze yok

    Erdoğanın programında Gazze yok
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'ye ziyaretim söz konusu değil, fakat Gazze'yle ilgili ziyaret özlemimin olduğunu da açıkça söylemek isterim en kısa zamanda da Gazze'yi ziyaret etmenin hasreti içindeyim, bunu ifade edeyim" dedi.

    Mısır'a gitmeden önce bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye ziyaretin söz konusu olmadığını söyledi.

    Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Ziyaret sırasında Gazze'ye gidecek misiniz? sorusunu yanıtlayan Erdoğan,"Gazze'ye ziyaret söz konusu değil. Özlemimi açıkça söylemek isterim. En kısa zamanda Gazze'yi ziyaret etmenin hasreti içerisindeyim" dedi.

    Şemdinli baskını

    Bir gazetecinin, "İstanbul'a gelmeden Sayın Genelkurmay Başkanı ile bir görüşmeniz oldu. Acaba hangi konular öne çıktı? Bir de Şemdinli'deki son saldırıyla ilgili yorumunuzu alabilir miyim?" yönündeki sorusuna karşılık da Erdoğan, toplantının dar çerçeveli bir güvenlik zirvesi olduğunu belirtti.

    Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Toplantıya sadece Sayın Genelkurmay Başkanımız değil, gerek Kara Kuvvetleri Komutanımız, gerek Jandarma Komutanımız, bunun yanında Başbakan Yardımcım, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanım, Milli Savunma Bakanım, bunun yanında müsteşarım olmak üzere yapılmış bir toplantıdır. Son güvenlik durumuyla ilgili Şemdinli'deki olayları bir değerlendirme ve bütün bu olaylara yönelik bölücü terör örgütünün attığı, atmakta olduğu olaylar karşısında durumumuzu gözden geçirmeye yönelik bir zirveydi.

    Tabi bunu çok açık ve net söylemek durumundayım, şu anda bölücü terör örgütü, çok çok yanlış bir uygulamanın içerisinde. Güvenlik güçlerimizin operasyonlarını durdurması temennisini ki bunun tabi hiçbir güçlü bir zemini olamaz, sürdüren bu örgüt kendisi görüldüğü gibi bırakın yaptıkları bu saldırıları, şimdi Şemdinli'deki bir düğün törenine katılmak suretiyle bu düğün töreninden, oradaki güvenlik güçlerimize yani karakollarımıza, oradan roketatarlarımıza saldıracak kadar insanlıktan nasibini almamış bir noktadadır.

    Onun için burada ben, Hakkarili vatandaşlarımın, Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koyacağına inanıyorum. Fakat biz tabi onların anlayacağı dille konuşmaya devam edeceğiz. Onu da özellikle söylemek durumundayım. Güvenlik güçleri kime nerede operasyon yapılması gerekirse layık olana bu operasyonu yapacaktır. Çünkü güvenlik güçlerinin görevi budur. Burada geri adım atmak söz konusu değildir, bunu özellikle vurgulamakta fayda var. Bir hukuk devletinin içerisinde herkes hukuka dayalı olarak haklarını kullanacaktır ve bizler de hukuk devletinin içinde vatandaşlarımızın hakkını hukukunu sonuna kadar korumakla mükellefiz. Milli birlik ve kardeşlik projemizi de bu çerçeve içerisinde yürütmenin gayreti içerisinde olacağız. Attığımız adım budur. "
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow