hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul öncesi alışveriş için dikkat!

    Okul öncesi alışveriş için dikkat
    expand

    Bursa Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Okan Dursun, okul öncesi alışverişlerde velileri kanserojen madde içeren ürünlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

    Dursun, Bursa Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, Eylül ayı içinde temel harcamalarının başında okul alışverişinin geldiğini belirterek, Türkiye'de öğrencilerin kırtasiyedeki pazar payının 1,5 milyar doları bulduğunu, bu harcamanın yüzde 60-70'inin ise Eylül ayında yapıldığını söyledi.

    Tüketicileri korumak ve bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Dursun, şunları kaydetti: "Denetimsiz ve kalitesiz ürünler ilk başta ekonomik gibi gelebilir ancak sağlık açısından bir sorunla karşılaşıldığında, ucuza mal ettiğiniz kırtasiye malzemesine ödediğinizin kat kat fazlasını, sağlık için harcamak zorunda kalabilirsiniz. Alışveriş listenizi, evde çocuğunuzla birlikte hazırlayın. Satın alınan ürünün imalat yeri ve garantisine dikkat edin. Piyasa araştırması yapıp, aynı ürünün birden fazla satıcıda fiyatını karşılaştırın. Alışverişinizden sonra mutlaka fiş, fatura veya belge alın. Eğer bunları almazsanız, olası bir kusur durumunda hak arama sırasında yasal zorluklarla karşılaşabilirsiniz."

    Alışverişle özenli olunmasını isteyen Dursun, "Oyun hamuru, yapıştırıcılar, boya maddeleri, silgi ve su matarası gibi ürünlerde Sağlık Bakanlığının onayı olmayanlar alınmamalıdır. Kanserojen madde içeren ürünlere dikkat edilmelidir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow