hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hopa davası: Tutuklu sanık kalmadı

    Hopa davası: Tutuklu sanık kalmadı
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin tutuklu bulunan 5 sanığın 2 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Mahkeme, sanıkların tamamını tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak tahliye etti.

    Hopa Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Erzurum'da tutuklu bulunan sanıklar Cengiz Akyüz, Şinasi Gümüşkaya, İdris Akbıyık, Şaban Kotil ve Şafak Ustabaş ile avukatlar ve yakınları katıldı. Ayrıca CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da duruşmayı izledi. Duruşmada iddianamenin okunmasının ardından sanıkların kimlik tespiti yapıldı.

    Duruşmada, sanık avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından, tutuklu sanıkların savunmaları alındı.

    Sanıkların savunmalarına ilişkin diyecekleri sorulan sanık avukatları da toplanan deliller ve dosya kapsamında müvekkillerinin suçsuz olduklarının anlaşıldığını belirterek, tahliyelerine ve beraatlerine karar verilmesini istedi.

    Hakim, delillerin toplanmış olmasının ve sanıkların tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, tutuklu olan 5 sanığın tahliyesine karar verdi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

    Tahliye kararının açıklanmasının ardından bu kişilerin salonda bulunan yakınları alkış tutarak sevinçlerini gösterdi. Bunun üzerine hakim, alkış tutan kişileri uyardı.

    Duruşma öncesi arbede yaşandı

    Bu arada, sanıkların cezaevi aracıyla adliyeye getirilmesinden önce Halkevi ve ÖDP üyesi oldukları belirtilen yaklaşık 150 kişilik grup, "Tutuklular serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak Hopa ilçe merkezinden adliye önüne kadar yürüdü. Caddeyi trafiğe kapatarak yürüyen grup, adliye yakınında çevik kuvvet ekiplerince durduruldu.

    Gruptaki bazı kişiler kendilerini durduran polislere adliye önüne gelerek basın açıklaması yapmak istediklerini söylediler. Polisler de gruptakilere, açıklama sırasında yolu trafiğe kapatacakları gerekçesiyle izin vermedi ve gruptan, açıklamalarını yol kenarında yapmalarını istedi. Daha sonra polisler gruptakileri yol kenarına aldı.

    Bir süre sonra ise sanıklar cezaevi aracıyla adliyeye getirilerek içeriye alındı. Bu sırada tutuklulara destek vermek isteyen bazı kişilerle polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında polislere pet şişe ile su fırlatan gruptakilere biber gazıyla müdahale edildi.

    Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından yol kenarına alınan gruptakiler ile polisin olay yerinde bekledi. Olayların ardından gruptakiler alkış ve ıslıklarla polisi protesto etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow