hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Linç edilerek öldürüldü"

    Linç edilerek öldürüldü
    expand

    İstanbul Ümraniye’de iki aydır ayrı olduğu kız arkadaşı Ayşegül Ceylan ile barışmak için randevulaşan Engin Özdemir'in, kız arkadaşının aile bireyleri ile yakın akrabaları tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Ümraniye Dudullu Meydanı’ndaki Oruç Market’in önünde geçtiğimiz Pazar günü saat 17.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

    25 yaşındaki Engin Özdemir, iki yıl önce kız kardeşi ile aynı üniversitede okuyan 23 yaşındaki Ayşegül Ceylan ile tanıştı. Özdemir ve Ceylan başlayan yakınlaşma sonucu söz yüzüğü takıldı.

    Evlilik planları yapan çiftin ilişkisi iki ay önce Ayşegül Ceylan tarafından bitirildi. Ayşegül Ceylan’ın yakınları ilişkinin bitmesinden sorumlu tuttukları Engin Özdemir’i cep telefonuyla arayarak ve ona cep telefonundan mesaj göndererek buluşmaya çağırdı.

    Engin Özdemir’in buluşma yeri olarak verilen Oruç Market’in önüne geldiğini gören saldırganlar hemen harekete geçti. Engin Özdemir’in yanına yaklaşan 3 otomobilden inen saldırganlar, genci dövmeye başladı.

    Aldığı bıçak, sopa ve yumruk darbelerinden kaçmaya çalışan Engin Özdemir yaklaşık 50 metre ilerideki bir iş yerinin önünde yere yığıldı. Saldırganlar da otomobillerine binerek olay yerinden kaçtı.

    Olayı gören vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Engin Özdemiri, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedaviye alınan Engin Özdemir, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

    7 kişi tutuklandı

    Olayla ilgili araştırma başlatan Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayın faili olduğu öne sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan Ayşegül Ceylan’ın babası Mustafa Ceylan'ın, hakkındaki suçlamaları kabul ettiği öğrenildi.

    Olay sırasında bıçak kullandığını anlatan Mustafa Ceylan’ın, “Kızımı rahatsız ediyordu" dediği öne sürüldü.

    Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan Ayşegül Ceylan’ın babası Mustafa Ceylan, amcası Cafer Ceylan ve kardeşi Serkan Ceylan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Mustafa Ceylan ile Cafer Ceylan Maltepe Cezaevi’ne, Serkan Ceylan ise askeri cezaevine konuldu. Serkan Ceylan’ın askerlik görevini yaptığı birliğinden izin alarak baba evine geldiği öğrenildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli de sorgularının ardından serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden Engin Özdemir’in cenazesi memleketi Ordu’ya götürülerek toprağa verildi.

    "Ayşegül oğlumu ölüme çağırdı"

    Oğlunun sözlüsü Ayşegül Ceylan’ın cezalandırılması gerektiğini öne süren baba Salih Özdemir, suç duyurusu için geldiği Ümraniye Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    Oğlunun planlanan bir cinayete kurban gittiğini ileri süren Özdemir, “Bir çete kurmuşlar ve tuzağı hazırlamışlar. Ayşegül oğlumu ölüme çağırdı" dedi.

    Cinayeti işleyenlerin çok daha fazla kişi olduğunu söyleyen Özdemir, olaya karışan herkesin cezalandırılması gerektiğini belirterek, “Meydan dayağıyla insan öldürülüyor, sadece 3 kişi tutuklanıyor. Buna dayanamıyorum" ifadelerini kullandı.

    Engin Özdemir’in annesi Bahar Özdemir de, oğlunun parası için Ayşegül Ceylan tarafından kullanıldıktan sonra terk edildiğini öne sürerek, oğlunun Ceylan ailesi için yaptığı harcamaları geri istediği için planlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti.

    Engin Özdemir’in ablası Nuray Özdemir ise kardeşinin işlerinden dolayı yaklaşık bir ay boyunca Ayşegül Ceylan ile görüşemediğini, Ceylan’ın da bunun üzerine bir başkasıyla görüşmeye başladığını söyledi. Nuray Özdemir, Ayşegül Ceylan’ın kardeşinin parasını geri istemesi üzerine de barışma bahanesiyle kardeşini yakınlarına öldürttüğünü iddia etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow