hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amanoslarda operasyon

    Amanoslarda operasyon
    expand

    Hatay'ın Dörtyol ve Hassa ilçelerinde Amanos dağlarına yönelik operasyon başlatıldı. Çok sayıda birliğin katıldığı operasyon başlatıldı. Hakkari'nin Çukurca ilçesin'de ise dün akşam saatlerinde uçak hareketliliği yaşandı. Uçakların Hakkari'den Kuzey Irak yönüne gittikleri gözlendi.

    Dün sabah saatlerinde Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde üst düzey komutanların katıldığı toplantının ardından bölgede askeri hareketlilik başladı. Amanos dağlarında yuvalanan ve zaman zaman kanlı eylemler yapan PKK'lı teröristlere yönelik, jandarma komando ve özel harekat birliklerinin de katıldığı geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde Mersin'de, aralarında PKK'nın Amanos bölge sorumlusu olduğu ileri sürülen 'Fırat Siverek' kod adlı Kenan Yıldızbakan'ın da aralarında bulunduğu 7 PKK'lının ifadelerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda bölgede operasyona başlandığı ifade edildi.

    Çukurca'da uçak hareketliliği

    Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde uçak hareketliliği dün saat 20.00 sıralarında başladı. Çukurca semalarında alçak uçuş yapan uçakların sesleri yoğun şekilde ilçe merkezinde duyuldu. Yaklaşık 30 dakika süren hareketlilik sırasında uçakların Kuzey Irak sınırındaki sıfır noktasındaki Haskel Dağları'nın üzerinden geçerek Kuzey Irak'a yöneldikleri gözlendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow