hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan’a dublörüyle geldi!..

    Başbakan’a dublörüyle geldi..
    expand

    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, sindirim sistemi ameliyatı sonrası istirahat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret için Başbakan'ın İstanbul Üsküdar Kısıklı'daki konutuna gitti. O ziyaret için Biden'ın dublörünün de geldiği öğrenildi.

    Bir dizi ziyaret için Türkiye'ye gelen Joe Biden, Ankara'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

    Ardından İstanbul'a gelen Biden, sabah saatlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde 2. Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katıldı.

    Zirveden ayrılan Biden, Başbakan Erdoğan'ı Üsküdar Kısıklı'daki konutuna ziyaret etmek için gitti. Biden'in ziyareti öncesi Amerikalı korumalar, Kısıklı çevresinde incelemelerde bulundu.

    Biden, saat 13.32'de Erdoğan'ın evine giriş yaptı. Konvoyda aynı model ve renkte 2 makam aracı bulunduğu dikkati çekti.


    Başbakan ile "terörle mücadeleyi" konuştu

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 2 saat  süren bir görüşme yapan Joe Biden'ın ABD'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında yer aldığı mesajını verdiği öğrenildi.

    Edinilen bilgiye göre görüşmede, Başbakan Erdoğan da terörle mücadele konusunda bu desteğin önemli olduğunu ifade etti. Görüşmede terörle mücadelenin yanı sıra başta Irak olmak üzere bölgesel konular da ele alındı.

    Joe Biden, Erdoğan'a geçmiş olsun dileğinde de bulundu.

    Patrikhaneye gitti
     
    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Patrik Bartholomeos ile görüşmek üzere Fener Rum Patrikhanesi'ne gitti. Biden'ı, patrikhanenin girişinde, Amerikan Başpiskoposu Dimitrios, Fener Rum Patrik Vekili Metropolit Stefanos ve kıdemli rahipler karşıladı. Basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat görüşen Biden ve Patrik Bartholomeos, daha sonra gazetecilere poz verdi. Biden ve Bartholomeos'un salona kol kola girdiği görüldü.

    Patrikhanenin merdivenlerinde fotoğraf çektiren Biden ve Bartholomeos, buradan Aya Yorgi Kilisesi'ne geçti. Basın mensupları patrikhanede tutulduğu sırada Biden'ın kilisede mum yaktığı öğrenildi.



    Burada da Patrik Bartholomeos ile birlikte gazetecilere poz veren Biden, kilise hakkında bilgi aldı.

    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 1 saat 45 dakikalık ziyaretin ardından alkışlarla patrikhaneden ayrıldı.

    Ziyaret öncesinde Fener Rum Patrikhanesi'nin çevresindeki binalarda özel harekat ekipleri güvenlik önlemi aldı. Basın mensupları da üst aramaları yapıldıktan sonra patrikhaneye alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow