hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    16 bin kişiyi dolandırdılar!

    16 bin kişiyi dolandırdılar
    expand

    Hakkari Emniyet Müdürlüğü, internet sitesi üzerinden işlem yapan toplam 16 bin 30 kişinin kredi kartı bilgilerini elde ederek, haksız kazanç sağlayan çeteye yönelik 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

    Hakkari Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye genelinde internet üzerinden işlem yapan vatandaşların kredi kartı bilgelerine ulaşıp, haksız kazanç sağlayan bir suç örgütü tespit etti.

    Polis istihbarat ve teknik takip sonucu örgütün, internet üzerinden elde edilen kredi kartı bilgilerinin bir havuzda topladığını, bu bilgiler doğrultusunda şüphelilerin kendi aralarında yüksek meblalarda havale ve para alışverişinde bulurarak haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.

    Hakkari polisi elde ettiği bilgiler doğrultusunda önceki gün ülke genelinde 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenerek 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin internet üzerinden işlem yapan toplam 16 bin 300 kişinin kredi kartı bilgilerini elde edip, kullandıkları tespit edildi.

    Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramada, cep telefonları, sim kart, flaş disk, CD, DVD, bilgisayar ve bilgisayar kasaları, harici hard disk, micro kart okuyu ve benzer cihazlar ele geçirildi.

    Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler S.A, M.B., B.B., Ç.A., M.B., F.Y., C.D., B.K.S., M.A., V.Ö ve T.A., soruşturmasının tamamlanmasının ardından bugün 'Suç örgütü kurma, örgüte üye olma, örgüt faaliyetleri kapsamında internet üzerinden dolandırıcılık, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevkedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow