hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KESK'ten 21 Aralık'ta grev çağrısı

    KESKten 21 Aralıkta grev çağrısı
    expand

    KESK'ten yapılan açıklamada, iktidarının kamu emekçilerini yasa değişikliği ve toplu sözleşme vaadiyle oyaladığı öne sürülerek, 21 Aralık'ta "grev" çağrısı yapıldı.

    KESK Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada,"KESK'in sorumlu olduğu tek kesim hakları ve özgürlükleri için mücadele ettiği kamu emekçileridir. Hükümete gönüllü kulluğu kabul edenlerin taleplerine göre yapılacak yasanın de toplu sözleşmenin de kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını koruması mümkün değildir. Bu ülkenin kamu emekçilerinin, mücadelemizi karalamaya çalışarak ahkam kesenlere hak ettiği dersi er ya da geç vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Buradan onurlu tüm kamu emekçilerine tekrar çağrıda bulunuyoruz. Gelin, bizleri yok sayan, yandaş konfederasyonu ile el ele vererek irademize ipotek koymaya çalışan bu iktidarın emek düşmanı politikalarına sesiz kalmadığımızı hep birlikte gösterelim. En uzun gecede, en kısa gündüzde, 21 Aralık'ta, karanlığı yırtarak aydınlığa giden yolu açmak için hep birlikte grevde olalım."ifadelerine yer verildi.

    KESK'in geçmişten beri sendikal mücadelesini sürdürdüğünün anlatıldığı açıklamada, "Elini vicdanına koyan her insan, KESK;in, siyasi iktidarın kim olduğundan bağımsız olarak, kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerini temel alan bir mücadele yürüttüğünü kabul eder. 17-18 Haziran 1995 tarihinde Kızılay;da 150 bin üyesi ile iki gün geceleyerek yaptığı eylemler ve direniş sonrasında sendika kurma hakkını alanın KESK olduğunu bilir" denildi.

    Açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Memur-Sen'in Bursa temsilciliği hizmet binası açılış töreninde yaptığı konuşmada eleştirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow