hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya konsolosluğunda işgal girişimi

    Libya konsolosluğunda işgal girişimi
    expand

    Kaddafi'ye karşı verilen mücadelede yaralanan ve tedavi için Türkiye'de bulunan 25 kişilik bir grup Libyalı, İstanbul Başkonsolosluğu'nu işgal etit.

    Libya'da çıkan ayaklanmalarda yaralanarak İstanbul'a tedaviye getirilen Libyalılar, her hafta düzenli olarak verilen harçlığı alamayınca, Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğu binasını bastılar.

    Yaklaşık 25 kişi oldukları belirtilen Libyalılar, saat 12.00 sıralarında Taksim, Gümüşsuyu Caddesi Miralay Şefik sokağında bulunan konsolosluk binasına girerek görevlilerle tartıştılar.

    Kendilerine artık ödeme yapılmayacağını öğrenen Libyalı muhalifler, önce konsolosluk içindeki camları kırdı, daha sonra kapıları kitleyerek konsolosluğu işgal etti.

    Konsolosluk görevlilerinin polisten yardım istemesi üzerine İstanbul polisi itfaiye araçlarıyla birlikte konsolosluk binasına geldi. Polis işgalcilere gazbombasıyla müdahale etti. Yan binada bulunan Arap öğrencilerin okuduğu okul, polis tarafından güvenli şekilde tahliye edildi.

    İtfaiyenin yardımıyla konsolosluk binası kapısı kırılarak içeri girildi ve 25 kişi oldukları söylenen göstericeler gözaltına alındı.

    Konsolosluk yetkililerinin şikayetçi olduğu ve göstericiler hakkında zor kullanarak bina işgal ettikleri için ifadelerinin alınacağı öğrenildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow