hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğu kara teslim oldu!

    Doğu kara teslim oldu
    expand

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde aralıklı hafif kar yağışı etkili olurken, gece en düşük sıcaklık eksi 8 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

    Bölgedeki diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan ve Kars'ta eksi 7, Erzurum'da eksi 5, Iğdır'da eksi 2 ve Erzincan'da 0 derece olarak kaydedildi.

    Erzurum İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle 120 köyle ulaşım sağlanamıyor.

    HAKKARİ:
    Hakkari'de geceden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 132 köy ile 377 mezra yolu ulaşıma kapandı. Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının etkisini azaltmasıyla köy yollarına müdahale edebileceklerini ifade etti.

    Park halindeki araçların adeta kara gömüldüğü kent merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu belirtildi.

    Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, kar yağışı nedeniyle Hakkari-Şırnak karayolunun ulaşıma kapandığı, yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

    MUŞ:
    Muş'ta gece başlayan yoğun kar yağışı yüzünden bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Muş Belediyesi ana cedde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarını sürdürürken, kar yağışının devam etmesi sebebiyle ekiplerin çalışmalarını büyük ölçüde zorlaştırıyor.

    İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre,Muş-Kulp karayolu Kozma, Muş-Bingöl Boğlan geçidi ve Muş-Erzurum seferek geçitlerinde yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini bildirildi.

    TUNCELİ:
    Tunceli'de de kar yağışı nedeniyle 37 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

    İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

    Şimşek, "Tüm ekiplerimizi karla mücadele çalışmasına hazır halde bekletiyorduk. Şu anda ekiplerimiz kapalı olan köy yollarımızı açmak için aralıksız çalışıyor. Kısa sürede tüm köy yollarımızı ulaşıma açacağız" dedi.

    Bu arada kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşam saatlerinde bir süre trafiğe kapatılan Malatya-Kayseri karayolunun Darende mevkisinde de aşırı buzlanma nedeniyle ulaşım kontrolü olarak sağlanıyor.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow