hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    500 kişi ölümden döndü

    500 kişi ölümden döndü
    expand

    İstanbul'da Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinlik sırasında yangın çıktı. Görevlilerin zamanında müdahalesi ile 500 kişi tahliye edilerek olası facia önlendi.

    Oğuzhan Caddesi'ndeki 6 katlı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nin bodrum katında, saat 20.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

    Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinlik sırasında çıkan yangın nedeniyle kültür merkezinin sahnesini duman sardı.

    Güvenlik görevlilerinin uyarısı üzerine içeride bulunan yaklaşık 500 kişi panik içinde sokağa döküldü.

    Yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı yangına Bayrampaşa ve Fatih itfaiye ekipleri müdahale etti.

    Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucunda söndürüldü.

    İstanbul Kırım Türkleri Derneği Başkanı Celal İçten yangın sonrası yaptığı açıklamada, "Belediye büyük bir salon bulamadı. Bu yüzden oyunu sergilemek için buraya geldik. Program başladıktan bir süre sonra yangın çıktı. Buradaki görevlinin uyarısıyla duman salonun tamamını basmadan panik içinde kendimizi dışarı attık. Ancak, salonun çok eksiği var. Ne yangın merdiveni ne de duman tahliyesi için sistem var. Jeneratörün yanına atılan sigaranın yangına neden olduğu söylentisi var. Bir sigarayla bu kadar basit yangın mı çıkar? Görevlinin uyanıklığı sayesinde 500 kişi ölümden döndü" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow