hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mecidiyeköy'de feci kaza

    Mecidiyeköyde feci kaza
    expand

    Mecidiyeköy meydanında yol kenarında bekleyen bir otomobil, ani bir kalkışla yolun karşısına geçmek isteyen yayaları arasına daldı. 1 kişiyi yol kenarına fırlatan otomobil 3 kişiyi ise altına alıp sürükledi. Otomobilin altında yaklaşık 60 metre sürüklenen 39 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgiye göre kaza şöyle gelişti; Mecidiyeköy Meydan'da saat 09.00 sıralarında trafik ışıklarına yakın bir mesafede duran Ayşe Buluş(48) isimli kadın sürücü, 34 AG 1861 plakalı otomobiliyle henüz belirlemeneyen nedenle bir anda hareket etti. Otomobil, yüksekliğin düşerek kaldırımın yolla birleştiği kısımda kendilerine yeşil ışığın yanmasını bekleyen yayaların arasına daldı. Önce bir kişiye çarpan otomobil ardından üç kişiyi de altına alarak devam etti. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

    60 metre sürüklendi

    İkisi 5 metre sonra kurtulurken Ayşe Kocaoluk isimli kadın yaklaşık 60 metre sürüklendi. Sürücünün durmasıyla çevredekiler otomobilin altında sıkışan Kocaoluk'u çıkarttı. Kocaoluk ambulansla kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralılar Emine Sevda Dayıoğlugil, Semiye Kusanç ve Murat Esin ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Murat Esin'in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından bir süre şoka giren Ayşe Buluş ve yanındaki genç bir kadın olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Otomobil de olay yerine çağrılan çekiciye yüklenerek kaldırıldı. Bir süre trafiğe kapatılan cadde de temizlendikten sonra tekrar açıldı.

    Görgü tanıkları anlattı

    Otomobilin altında kalan kadını çıkarmak için yardım eden bir kişi, “Kadını ta o köşeden alıp buraya kadar getiriyor araba. Burada farkına varıyor srücü ve arabayı sağa çekiyor. Orda üç kişiye vuruyor onlar yerde yatıyor. Ama bunun altındaki kadın tam ortasında sürüklenerek ta buraya kadar geldi. Buradan arabayı kaldırdık alta ki bayanı çektik. Ondan sonrada ambulansı bekledik. Sürücü yaşlı bir bayandı. Paniklemiş kadın. Yeşil yanarken arkasındaki arkadaşına bir şey söylüyormuş adres tarif eder gibi. Ondan sonra frene basacağı yerde gaza yüklenmiş. O gazla buraya gelmiş" diye konuştu.

    Olaydan kıl payı kurtulduğunu söyleyen simitçi Hüseyin Dursun ise yaşadığı olayı şöyle anlattı; “araba orda bekliyordu yayalarda burada. Birden kalkış yaptı. Baya kalabalıktı. Millet kaçıştı ama üç kişiyi altına aldı, ikisinin burada üstünden geçti. Birisini de aşağıya kadar sürüklemiş. Yayaya kırmızı yanıyordu, arabaya normalde yeşil yanıyordu ancak araba bekliyordu, birden kalkış yaptı" diye konuştu.

    Kaldırım yüksekliği düşüyor

    Olayın yaşandığı yerde kaldırımın yüksekliğinin düşerek yolla aynı seviyeye indiği görülüyor. Bazı yayalar kaldırımda beklerken bazıları ise bu duruma dikkat etmeyerek cadde üstünde bekliyor. Yine aynı yerde bazı yayalar yeşil ışığın yanmasını beklerken bazıları ise kırmızı da geçmeyi tercih ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow