hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu "5 yıl" da ısrarlı

    Kılıçdaroğlu 5 yıl da ısrarlı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıl" sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "7 yılı nasıl yapacak sayın Başbakan? Yeni bir yasal düzenleme gerekiyor. Herhalde o yasal düzenlemeyi düşünüyorlardır. Normalde 5 yıl, anayasa değişti" dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana Müzesi'ni gezdi.

    Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin son gecesi olan Şeb-i Arus'a katılmak için karayoluyla geldiği Konya'da partililer tarafından kent girişinde karşılandı.

    Kemal Kılıçdaroğlu, burada bir gazetecinin Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin Başbakan'ın açıklamalarını hatırlatarak, CHP'nin görüşlerini sorması üzerine "7 yılı nasıl yapacak sayın Başbakan? Yeni bir yasal düzenleme gerekiyor. Herhalde o yasal düzenlemeyi düşünüyorlardır. Normalde 5 yıl, anayasa değişti. Halk oylamasına gidildi. Halkın görüşü belli. Halk 5 yıl olsun dedi. Milletvekilliği de 5 yıldı 4 yıla indi. Onlar 4. yılın sonunda seçime gittiler. Sayın Cumhurbaşkanı için de 7 yıldı. 5 yıla indi. 5 yılın sonunda seçime gidilmesi lazım. Bu gayet doğal bir şey" diye konuştu.

    Aynı gazetecinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konunun Anayasa Komisyonunun gündemine geleceğini söylediğini anımsatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bakalım Anayasa Komisyonuna nasıl bir düzenleme gelecek? Onu hep beraber göreceğiz. 5 yıl olması gerekiyor. Kimse halktan, halkın iradesinden korkmamalı. Eğer halk daha önce 5 yıl demişse o 5 yıla herkesin saygı göstermesi gerekiyor. 5. yılı aşarsa o zaman cumhurbaşkanlığı makamı tartışma konusu olur. O makamı güncel sıcak politikanın konusu yapmak doğru değil" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow