hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "O karakol kadın danışma merkezi olsun"

    O karakol kadın danışma merkezi olsun
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Fevziye Cengiz adlı kadına işkence uygulayan polislerle ilgili "darağacında asalım mı?" diyen İçişleri Bakanı'na yanıt verdi. Tanrıkulu, olayın yaşandığı İzmir'deki polis karakolunun, kadın danışma merkezine dönüştürülmesini istedi.

    Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in olayla ilgili "Fevziye Cengiz'i döven polisleri darağacında asalım mı" şeklindeki ifadesini kınadı ve şunları kaydetti:

    "Hiç kimse Fevziye Cengiz'e şiddet uygulayan polisleri asın demiyor. İdama karşı bir parti ve birey olarak istediğimiz, bu şiddetin cezasız kalmamasıdır. Sayın Bakan olayı saptırmaktadır. Eğer gerçekten kadına yönelik şiddete karşıysa o karakolu kadınlar için danışma merkezine dönüştürür. Bizim önerimiz de bu yöndeydi. İbret olması için o karakol polis merkezi olmaktan çıkarılıp kadın danışma merkezi olmalıdır. Sayın bakanın tavrı işkencecilere, kadına şiddet uygulayanlara cesaret vermektedir. Bu açıklamayı doğru bulmuyoruz. Sayın Bakan işkencecilerin suçunu hafifletmekten vazgeçmeli. Daha sağlıklı bir tavır göstermelidir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow