hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da katliam gibi kaza!

    Diyarbakırda katliam gibi kaza
    expand

    Diyarbakır'da meydana gelen trafik kazasında Vali Mustafa Toprak'ın açıklamasına göre 25 kişi hayatını kaybetti.

    Beraberinde Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile olay yerinde incelemede bulunan Vali Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın saat 13.00 civarında Diyarbakır istikametinden Siirt'e giden yarım otobüs ile Batman istikametinden gelen tuğla yüklü tırın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana geldiğini söyledi.

    Kazada 25 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını belirten Toprak, şöyle dedi: 'İlk belirlemelere göre, anayolda onarım çalışması olduğu için trafik akışı tek yönden sağlanıyor. Yolun işaretleme ve levhalarında şuanda gördüğümüz kadarıyla bir eksiklik yok. Olayın meydana geldiği yerde çift yönlü olarak akan bir trafik söz konusu. İlk belirlemelerde, şerit ihlalinden dolayı meydana geldiği yönünde bilgi var. Tırın, yarım otobüsün geldiği yöne doğru şerit ihlali yaptığı konusunda bilgi var. Teknik inceleme devam ediyor.

    Çok üzgünüz 25 vatandaşımızı kaybettik. En modern yolları bile yapsak insan kusuru olunca bu konuda çaresiz kalıyoruz. Maalesef katliam gibi bir kaza. Ailelerin başsağlığı diliyoruz. Aldığımız bilgiye göre tırın şoförü ağır yaralı, tedavisine devam ediliyor. Şoförün yanında bir kişi daha olduğu belirtiliyor. Tır da iki kişi varmış. Diğer ölü ve yaralı vatandaşlarımızın otobüste olduğu anlaşılıyor. Ölenler arasında bir bebeğin de olduğu ifade ediliyor ama net değil."

    "Hepimizin içi burkuldu, bu canlar kolay kolay yetişmiyor'

    Vali Toprak, gazetecilerin yollardaki çalışmalara ilişkin çeşitli sorularını şu şekilde yanıtladı: "Hepimizin içi burkuldu, bu canlar kolay kolay yetişmiyor. Diyarbakır'ı çevre illerine bağlayan tüm yollar duble hale getirildi. Şu anda duble yapıldıktan sonra bunlar satıh kaplama, sıcak karışıma dönüşmesi gerekiyor. Bu işlemden önce daha önce kullanılan yolunda standardının yükseltilmesi gerekiyor. Bunlar elbette bir günde yapılamaz, yolların satıh kaplamadan, sıcak karışıma dönüşmesi için çalışmalar sürüyor. Ne kadar yolları iyi standartlara kavuşturursak kavuşturalım, insanların dikkat etmesi gerekiyor. Bu kazanın şu veya bu nedenle meydana gelmiş olsa da insanların dikkat etmesi gereken hususlar var. Burada öyle anlaşılıyor ki hız limitlerinin çok üzerinde bir gidiş var. Yani tır ve yarım otobüsün çarpışmasında bu kadar insanın hayatını kaybetmesi düşük hızda mümkün değil. Nasıl bir şiddet ve hızla meydana geldi ki otobüsün yarısı yok."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow