hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hapiste büyüyen çocuklara ücretsiz kreş

    Hapiste büyüyen çocuklara ücretsiz kreş
    expand

    Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle, cezaevlerindeki hükümlü kadınların 3-5 yaş aralığındaki çocukları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitim kurumlarından ücretsiz yararlanacak. Adalet Bakanlığı da çocukların okullarına ulaşımlarını sağlayacak.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Akranları yerine ceza infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlülerle taş duvarlar arasında sıkışan çocuklarımız, soyut düşünme yeteneği henüz gelişmeden özgür olacağı ve arkadaşlarıyla oyun oynayacağı günün hayalini kuruyor" diyerek özetledi onların durumunu...

    Onlar çocuk... Ama okula gidemiyorlar; Parka da sinemaya da... Çünkü hükümlü olan annelerinin yanında, cezaevlerinde büyüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı işte onlar için özgürlük adına bir adım attı. Dün imzalanan protokolle, 3-5 yaş grubunda bulunan cezaevlerindeki çocuklara, Bakanlığa bağlı tüm anaokulu ve anasınıflarının kapısı aralandı.

    Belki de en çok onlar ihtiyaç duyuyor okul öncesi eğitime. Ama cezaevlerinin çok azında kreş var. Bu yüzden oyundan, akranlarından uzak büyüyorlar; çocukluklarını unutup büyüklerin arasına karışıyorlar. Anneleriyle aynı kaderi paylaşmak zorunda oldukları için...

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ceza infaz kurumlarında 0-3 yaş grubunda 164, 3-6 yaş grubunda ise 87 çocuğun annesinin yanında bulunduğunu söyledi.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise "Amacımız bu çocuklarımızı içinde bulundukları çevreden ve büyüklerle yaşadıkları ortamdan çıkararak, onların yaşıtlarıyla birlikte eğitim alabilecekleri ana okulu ve anasınıflara ulaştırımaktır" diye konuştu.

    Protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm ana sınıfı ve ana okullarına bu çocuklar, ücretsiz ve öncelikli olarak kaydedilecek. Çocuklar Adalet Bakanlığı'nın Gözetiminde servislerle okullara ulaştırılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow