hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cudi'de operasyon sürüyor

    Cudide operasyon sürüyor
    expand

    Şırnak'ta Cudi Dağı'nda 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyon bugün de devam etti. Askeri operasyonda, aralarında bölge sorumlusunun da olduğu ileri sürülen 20 kişilik PKK'lı bir grubun takip edildiği ifade edildi.

    Cudi Dağı'nda kış üstlenmesine geldiği belirtilen PKK'lılara yönelik 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyon kapsamlı şekilde sürdürülüyor.

    Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle askerlerin bölgeye indirildiği ve İnsansız Hava Aracı ile yaklaşık 20 kişi oldukları belirtilen bir grup PKK'lının yerinin tespit edildiği belirtildi. Aralarında bölge sorumlularının da bulunduğu ifade edilen grubun bir mağarada gizlendiğinin belirlenmesi üzerine askerlerin buraya yönlendirildiği açıklandı. Bölgede operasyonun devam ettiği öğrenildi.

    Operasyonların sürdüğü Cudi Dağı'na bir yandan da asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Karadan sevkedilen birliklerin, PKK'lıların geçiş yolları üzerine ve stratejik alanlara konuşlandırıldıkları belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow