hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta 1 şehit

    Şırnakta 1 şehit
    expand

    Cudi Dağı'nda operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. 27 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen PKK'lılardan birinin örgütün Cudi sorumlusu olduğu açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak yakınlarındaki Cudi Dağı'nda kış üslenmesi hazırlığında oldukları belirlenen 20 kadar teröristi etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri 3 gün önce operasyon başlatmıştı.

    Cudi Dağı'nda operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında bu sabah çıkan çatışmada uzman çavuş Mehmet Bostanoğlu şehit oldu.

    Bostanoğlu’nun şehit olmasının ardından acı haber Silifke İlçesi’ndeki Atik Mahallesi 124 Sokak No: 30 adresinde oturan annesi Sıdıka Bostanoğlu’na Garnizon Komutanı Personel Yarbay İbrahim Alan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan ve Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, tarafından verildi.

    Oğlunun şehit olduğunu öğrenen işitme ve konuşma engelli anne ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken, şehidin annesi Sıdıka Bostanoğlu’na ise bir astsubay sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.

    Babasını 1997 yılında kaybeden, 2001 yılında uzman çavuş olan Mehmet Bostanoğlu’nun evli ve iki çocuk babası olduğu, eşi ve çocuklarının da Şırnak’ta olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 PKK'lı öldürüldü

    Bu arada Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cudi Dağı'nda düzenlenen son operasyonlarda 27 PKK'lının öldürüldüğünü, 5 PKK'lının ise yakalandığını açıkladı.

    Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, 10 Aralık'tan itibaren gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde Cudi Dağı'nda barındığı tespit edilen teröristlere yönelik operasyon planı hazırlandığı, sonuncusu 18 Aralık'ta başlamak üzere iki aşamalı harekat icra edildiği belirtildi. Açıklamada, bölgedeki son operasyonlarda 27'si ölü, 32 teröristin silahlarıyla ele geçirildiği kaydedildi. Şırnak Valiliği'nin açıklamasında, Cudi Dağı'nda düzenlenen son operasyonlarda öldürülenlerin arasında PKK'nın Cudi Dağı sorumlusunun da bulunduğu bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow