hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kar yüzünü gösterdi

    Kar yüzünü gösterdi
    expand

    Balkanlar üzerinden giren soğuk ve yağışlı hava etkisini gösteriyor. İstanbul güne sulu karla başladı. Van’da kuvvetli kar yağışı var. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimindeki kar kalınlığı da 10 santimetreye ulaştı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

    İstanbul'da fırtına hafifledi ancak bugün sert poyraz var. Kent güne sulu karla başladı ancak yağış daha çok Anadolu yakasında sürecek. Akşam rüzgar ve yağışta zayıflama olacak. Sıcaklık 5 derece hissediliyor. Yarın ise en fazla 7 derece olacak.

    Başkent Ankara'da sabah-öğle arası daha etkili olmak üzere kar yağışı var, yağış akşam zayıflayacak. Sıcaklık ise 2 dereceye indi. Gece -4 derece ölçülecek.

    İzmir'de yağış kesilirken, hava hızla soğudu. Sıcaklık 9 dereceye indi. Rüzgar 3 gün sert ve soğuk esecek. Pazardan itibaren gökyüzü daha açık olacak.
     
    Van'da bugün ve yarın kuvvetli kar yağışı var. Sıcaklık en fazla 4 derece. Gece ayaz hafifliyor.

    Yağışlar Pazartesi yurdu terk edecek

    Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde, hafta sonunda ise ülke genelinde 6-10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bugün Marmara, Batı Karadeniz ve Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği bekleniyor.

    Yağışlı hava 26 Aralık Pazartesi günü doğu kesimlerde devam ettikten sonra yurdu terk edecek.

    Bolu Dağı'nda gece saatlerinde başlayan sağanak yerini, kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinden itibaren aralıksız devam eden yağış nedeniyle, kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı.

    Diğer yandan, Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde bulunan Bakacak, Karalıkdere ve Kaynaşlı kesimlerinde kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü.

    Karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, trafik polisleri sürücüleri kar yağışı, sis ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

    Ekipler, sürücülere araçlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları uyarısında bulunuyor.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow