hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "El Kaide" iddianamesi kabul edildi

    El Kaide iddianamesi kabul edildi
    expand

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütü El Kaide'ye üye oldukları iddiasıyla 16 kişi hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların, 17'şer yıldan, 40 yıl 4'er aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından hazırlanan 50 sayfalık iddianamede, Mehmet Cabir I, Mehmet E, Ömer Y, Kamil N, Harun Y, Turgay G, Özcan S, Ayhan K, Süleyman S, Mehmet Tahir Ç, Rıtvan G, Sadık B, Abdulkadir E, Samet Ö, Kurtuluş D. ve Metin B. "sanık" olarak yer alıyor.

    Silahlı El Kaide terör örgütü ile bağlantılı "Tekfir" terör örgütünün oluşumu hakkında bilgi verilen iddianamede, örgütün amacının, Türkiye'de ve dünyada mevcut sistemi yıkarak, yerine dini esaslara dayalı bir devlet kurmak olduğu kaydedildi.

    İddianamede, insanların, mallarını helal yoldan kazanmadığına inanan örgütün, bu malların, örgüt üyeleri tarafından herhangi bir yolla ele geçirilmesine olumlu baktığı kaydedildi.

    Örgüt üyelerinin, kanun adamlarını "kafir" olarak gördükleri, bu nedenle yargılanmayı kabul etmedikleri ileri sürülen iddianamede, askerlik yapılmasına karşı çıkan örgütün, askerde ölenleri de şehit olarak görmediği ifade edildi.

    İddianamede, seçimlerde oy kullanmanın, çocukları okula göndermenin, devlet kurumlarında çalışmanın, devletin imamlarının arkasında namaz kılmanın, askerlik yapmanın, avukat tutmanın, mahkemeye başvurmanın ve kanunların gerektirdiği kurallara uymanın, örgüt tarafından "dinden çıkma sebebi" olarak görüldüğü belirtildi.

    Örgütün gelir kaynağını, zekat ve fitrelerin,"kafir" kabul ettikleri kişilerden çoğunlukla hile ve hırsızlık yoluyla elde ettikleri paraların, yayın evlerinin bastığı çeşitli kitapların, örgüt mensuplarının Kurban Bayramında kesmiş oldukları kurbanların derilerinin ve buluntu paraların oluşturduğu iddia edildi.

    -Eylem hazırlığı-

    Şüphelilerden Mehmet Cabir I'nın hücre evi olarak kullandığı Ankara Sincan'daki evde, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği, Pakistan Büyükelçiliği, Fransız Kilisesi, Uluslararası Protestan Kilisesi ile TBMM'ye ait fotoğraflar, uydu görüntüleri ve dokümanların bulunduğu belirtilen iddianamede, söz konusu evde ayrıca, iki adet tam otomatik silah ve bunlara ait çok sayıda dolu fişek, bomba ve patlayıcı yapımında kullanılan maddeler ile patlayıcı düzeneklerinin hazırlanmasına ilişkin dokümanların da ele geçirildiği kaydedildi.

    Örgüt mensuplarının, patlayıcı yapımında ve kimyasal maddeler konusunda eğitim aldığı, bomba yapımıyla ilgili teorik çizimler yaptıkları ifade edilen iddianamede, örgütün eylem hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi. 

    İddianamede, şüphelilerin, silahlı El Kaide terör örgütüne bağlı "Tekfir" adlı terör örgütüne üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında patlayıcı  madde bulundurmak ve 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlarından, 17'şer yıldan, 40 yıl 4'er aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow