hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkür geri gidiyor, peki burçlar nasıl etkilenecek?

    Merkür geri gidiyor, peki burçlar nasıl etkilenecek
    expand

    Merkür geri gidiyor, peki burçlar bu durumdan nasıl etkilenecek? Astrologlar ne diyor? Binnur Zaimler Cnnturk.com için yazdı.

    Aslında hiç bir gezegen kendi yörüngesinde geri gitmez elbette. Ancak Güneş’in etrafında dönerken, Dünya’dan bakıldığında, göreceli olarak bizden geriye doğru uzaklaştığı dönemlerde önemli etkileri olduğundan, bu dönemlere dikkat ediyoruz. 

    Hareketlilik, bilgi yönetimi, haber alma, iletişim, zeka, ulaşım ile bağlantılı olan Merkür gezegeni 30 Mart gecesi, 23 Nisan 2011 tarihine kadar devam edecek geri hareketine başlıyor. Merkür, bu dönemde Koç burcunda olacak. 

    Genel anlamda yazılı, sözlü ve dijital ortamda iletişime özen göstermek, yeni bir program yüklememekte, bir iletişim cihazı almamakta fayda var. 

    Bu dönem Koç burcunda geri gittiği için araba kullanırken dikkat etmekte, ulaşım araçlarının bakımına özen göstermekte de büyük yarar olacaktır. Böylece her türlü olası ulaşım kazalarını önlemiş oluruz.

    Merkür geri giderken eski arkadaşlarımızla karşılaşmanın, eski iş yaptığımız kişilerle temasa geçmenin, bitiremediğimiz projelerimize eğilmemizin zamanıdır.

    KOÇ: Bir süredir hayatınızda yeni birçok başlangıç oldu. Şimdi, aynı hızda devam etmeniz doğru olmayacağından biraz yavaşlamanız gerekiyor. Bu yavaşlamayı bir engel olarak görmeyin. Çabucak gerçekleştirdiğiniz girişimlerin ayrıntılarda ele alınması, bu dönemin en doğru kullanımı olacaktır. Kafanız biraz karışık olduğu için tutamayacağınzı sözler vermeyin. Eski projelere, arkadaşlara, sevgililere dönmek, veya en azından bağlantı kurmak, 23 Nisan sonrasında size daha büyük açılımlar getirebilir.

    BOĞA: Merkür iç dünyanızı aktive ederken, rüyalarınız ön plana çıkıyor. İçinizde geçmişten getirdiğiniz korku ve endişeleri görüp, temizlemenin tam zamanı. Geçmişten gelen ve sizde iz bırakan her olayı, herkesi ve en önemlisi kendinizi bağışlayın. Sonrasında daha rahat bir döneme gireceğinizi unutmayın. Bilinçaltı temizlendikten sonra hayattaki hedefleriniz de netleşecek.

    İKİZLER: Merkür sizin yönetici gezegeniniz. Zeki ve iletişim merkezlisiniz, ancak bu dönem daha esnek olmanız size yarar getirecektir. Eğer eskiden bir bağlantınız yok ise, dernek ve gruplardan gelen tekliflere hemen ‘evet’ dememenizde fayda var. Şimdilik gözlem yapın ve gruba resmi olarak katılmak için Nisan sonunu bekleyin. O zamana kadar kararlarınızda değişiklikler olabilir. Bir çok eski dostunuzla işbirliğinde bulunabilirsiniz. Eski sevgiliniz ortaya çıkabilir.

    YENGEÇ: Tam da kariyerinizdeki bulutlar açılmışken, biraz yavaşlamanız gerekiyor. Sabısızca yolunuzda devam etmek, engeller çıkarabilir. Sakin olup biraz yavaşlamak, sonrasında daha güçlü adımlar atmanızı sağlayacaktır. İtibar yönetiminizi elden bırakmayın ama olayları biraz akışa bırakın. Eski işinize dönmeyi düşünüyorsanız tam zamanı.

    ASLAN: Seyahatler, yüksek öğrenim konuları, yeni şeyler öğrenme, medya konuları özen istiyor. Tüm bunları yaparken birşey unutmadığınıza, yanlış sözler sarfetmediğinize dikkat edin. Geçmişte tanıdığınız ve sizden üst konumda bulunan kişilerden, yabancılardan yardım alabilirsiniz. Bu dönemde hayat görüşünüzü değiştirecek ve içe dönük düşünmenizi sağlayacak pek çok olay olabilir. 

    BAŞAK: Bir süredir, eşiniz veya ortağınızla beraberce kalkıştığınız girişimlerde eğer şu ana kadar kesin karar vermediyseniz biraz daha bekleyin. Ortaklaşa yatırımlarda imza atmadan Nisan sonuna kadar beklemekte, ya da bir ön imza atıp, esneklik istemenizde fayda var. Eski bir yatırımcınız bu dönemde devreye girip size çok şey kazandırabilir. Geçmişten gelen bir ortak yatırım sorunu çözülmeyi bekliyor olabilir.

    TERAZİ: Eskiden yaşadığınız uzun dönemli beraberliklerin devreye girdiği bir dönem başlıyor. Geçmişte çok iyi arkadaş olduğunuz bir kişi ile bir ilişki başlayabilir. Eski iş ortaklarınızla da karşılaşıp palanlar yapabilirsiniz. Hem özel hem iş hayatınızda beraber olduğunuz kişilerin kafası biraz karışık olabilir. Size verilen sözlerin geçerliliğini iyi test edin, kendinize ne kadar güvenseniz de kolay kolay söz vermemeye çalışın. Bir çok kimse ile temastasınız.

    AKREP: Size bağlı çalışanlar istemeden de olsa kafanızı karıştırabilir. Günlük işlerinizde detaylara inmeniz ve tam bitti derken projelerin tamamlanmamış yanları ile uğraşmanız olası görünüyor. Eski bir çalışanınız geriye dönüp sizinle çalışmak isteyebilir. Sağlığınıza özen göstermeniz, unutkanlıklara dikkat etmeniz bu dönem için önemli görünüyor. BU dönemde emek verip tekrar tekrar üzerinde çalıştığınız işler, Mayıs ayında sizi itibar kazandıracak.

    YAY: Yarım kalmış yaratıcı projeler, hobileriniz tekrar hayatınıza girebilir. Eski aşklarla ilgili defterler açılabilir. Varsa sevgilinizin kafası karışık olduğundan, bu ilişkinize bir ölçüde yansıyabilir. Yine de son kararı almadan bekleyin. Bu dönem aslında, sizi o kişiyi tam olarak isteyip istemediğinizi test edecektir.  Varsa çocuklarla ilgili bazı kararları kesinleştirmeden Nisan’ın son haftasının gelmesini bekleyin.

    OĞLAK: Evde ve aile içinde ortak kararların alınması gecikebilir. Bazı konularda karar değişiklikleri yaşayabilirsiniz. Sevdiğiniz ve özlediğiniz aile içinden biri eve geri dönebilir. Aile soy ağacınız, köklerinizle ilgili konulara konsantre olabileceğiniz bir dönem. Evde olan hareketliliği telaşa dönüştürmemeye çalışın.

    KOVA: İçe dönük kitap yazma, iletişim araçlarına konsantre olmak için iyi bir dönem. Bu konularda yaptıklarınızı Nisan sonundan önce tamamlamamanızda fayda var. Yazı, kitap ve temel kurslarla ilgili konularda yavaşlamalar olabilir. Kardeşleriniz ve çocukluk arkadaşlarınızl daah fazla ilgileniyorsunuz. Şehir içi ve şehir dışı kısa seyahatlere özen gösterin, tedbirli olun. 

    BALIK: Maddi birikimleriniz konusunda kafanız biraz karışık. Evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Paranızı özenli harcamanız gereken bir dönem. Bunun yanında alacaklarınızı çok kolay tahsil edebilirsiniz. Kararlarınızı sürekli değiştirme ihtimaline karşı, uzun dönemli yatırımları biraz erteleyin.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow