hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim'deki dehşet anı kamerada

    Taksimdeki dehşet anı kamerada
    expand

    İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan Taksim Caddesi'nde iki gün önce işlenen cinayetin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

    Görüntülerde, Refik Elibol ile Hasan Sağlam otopark önünde karşılaşıyor. Elibol, Sağlam'a doğru yürürken silahını çıkartarak birkaç el ateş ediyor.

    Bu sırada Elibol'un silahında mermi bitiyor. Yaralanan Sağlam sürünerek kaçmaya çalışıyor.  Ancak silaha yeni mermiler takan Elibol, Sağlam'a yaşama şansı tanımıyor. Yerde sürünen Sağlam'a yaklaşan saldırgan birkaç el daha ateş ediyor.  


    Beyoğlu Taksim Caddesi'ndeki dehşet anları çarşamba günü saat 12:30 sıralarında yaşandı. Saldırganın kurşun yağdırdığı kişi ölürken seken kurşunlar yoldan geçmekte olan bir kişiyi de yaraladı.

    59 yaşındaki Refik Elibol, cadde ortasında Hasan Sağlam'a onlarca kişinin gözü önünde kurşun yağdırdı. Hasan Sağlam vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Ata Dörtbölük de seken kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu ayağından yaralandı

    Güvenlik kamerası herşeyi kaydetti

    Yaşanan dehşetin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Elibol ile Sağlam otopark önünde karşılaşıyor. Elibol, Sağlam'a doğru yürürken üzerinden silahı çıkartarak önce birkaç el ateş ediyor.  Yaralanan Sağlam sürünerek kaçmaya çalışıyor. Bu sırada Elibol'un silahında mermi bitiyor. Silaha mermi yerleştiren Elibol, yerde sürünen Sağlam'a yaklaşarak birkaç el daha ateş ediyor.  Sağlam'ın öldüğünden emin olan Elibol daha sonra hızlı adımlarda uzaklaşarak kameranın kadrajından çıkıyor.

    20 yıl hapiste yattığı ortaya çıktı

    Saldırgan silahıyla birlikte polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Elibol buradaki ilk ifadesinde işlediği cinayeti anlattı. Elibol, daha sonra sevkedildiği adliyede tutuklanarak cezavine gönderildi. Refik Elibol'un 1974 yılında Elibol'un, karısı ile kayın validesini öldürdüğü ve 20 yıl hapiste yattıktan sonra İstanbul'da apart otel işi yapmaya başladığı ortaya çıkmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow