hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye sakıza savaş açtı

    Belediye sakıza savaş açtı
    expand

    Yerlere her gün 15 bin sakızın atıldığı Roma'da belediye "sakıza savaş" açtı. Kampanyayı yürüten belediye yetkililerinden Piergiorgio Benvenuti, "Roma'da her gün 15 bin sakızın sokaklara hatta arkeolojik alanlara atıldığını, her yıl sokaklarda 5,54 milyon sakız bulduklarını" belirtti.

    Kentin merkezindeki "Largo di Torre Argentina"da başlatılan temizlik kampanyasına gönüllüler ve belediye görevlileri katıldı.

    Kampanyayı yürüten belediye yetkililerinden Piergiorgio Benvenuti, "Roma'da her gün 15 bin sakızın sokaklara hatta arkeolojik alanlara atıldığını, her yıl sokaklarda 5,54 milyon sakız bulduklarını" belirtti.

    Benvenuti, doğadan ayrışması 5 yıl süren sakızın büyük bir kirletici olduğunu kaydederek, her sakızın temizlenmesinin belediyeye bir avroya mal olduğunu, bunun da her yıl yaklaşık 5,5 milyon avronun sakız temizliğine gittiği anlamına geldiğini vurguladı.

    Roma'yı kirletmemek ve yok etmemek gerektiği mesajını vermek istediklerini belirten Benvenuti, "Bu, elbette sorunu çözemeyecek simgesel bir operasyon, ancak önemli bir kültürel etki. Sakızın doğadan yok olma sürecini düşündüklerinde, onu duvarlara yapıştıran ya da yere atanların sakızı atmadan önce iki kez düşünmesi gerek" dedi.

    Özel gereçlere sahip belediyeden iki ekip ile "Biz, Roma için" adlı derneğin 20 kadar üyesi bugün temizliğe girişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow