hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gecekondulu kadınlar bowlingle tanıştı

    Gecekondulu kadınlar bowlingle tanıştı
    expand

    Ankara'nın Altındağ bölgesinde Beşikkaya Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi'ne kayıtlı 30-70 yaş grubunda yaklaşık 70 kadın, ilk kez bowling topunu eline aldı.

    AA muhabirinin Altındağ Belediyesi Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri Koordinatörü Emra Gülen'den aldığı bilgiye göre, belediye, kadınların merakı üzerine düzenlediği etkinlikler arasına bowlingi de dahil etti.

    Gülen, şunları söyledi:

    "Kadınlarımızdan etkinlik önerileri, talepleri alıyoruz. Bu sırada bazı üyelerimiz 'hayatımda hiç bowlinge gitmedim, çok merak ediyorum' deyince, biz de bowlingi kapsama almaya karar verdik. Etkinliğe katılacak kadınları belirlerken, daha önce hiç gitmemiş olanlara öncelik veriyoruz. 22 merkezimizde bowlinge gelmemiş kadınımız kalmayacak, o zamana kadar sürdüreceğiz."

    Oyun sırasında 7 gruba ayrılan kadınlar, rakip olma duygusunu bir kenara bırakıp, eline ilk kez aldığı topla labut devirmeye başaran tüm arkadaşlarını coşkuyla alkışladı.

    Kadınlar arasında en yaşlı, fakat en heyecanlılardan Lütfiye Keleş (68), oyunu çok beğendiğini, çok mutlu olduğunu söyledi. Ancak iyi atış yapamamaktan da yakınan Keleş, "Çok güzel bir oyun, ben gelip oynarım da iyi yapamıyorum" dedi.

    Başarılı atışlarıyla dikkati çeken 48 yaşındaki Güler Dağaşan, "Çok hoşuma gitti. Gelirken oynamak istemiyordum nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum, ama şimdi çok memnun oldum, daha da oynamak isterim. Akşama kadar oynasam oynarım. Hele son atışımda hepsini yıktım" diye konuştu.

    "Bowling ne kadar diye düşünebilir insan, ama yetmiyor"

    Atışı sırasında küçük bir kaza geçiren Menşure Aydın (46) da yılmadan oynamaya devam etti.

    Aydın, tam oynamaya alışmışken ayrıldıklarına üzüldüğünü de dile getirerek, "Bunlar, hayatımızda çok şey değiştiriyor. Çünkü ev hanımıyım, çalışma hayatına girmemişim, mahallenin dışına çıkmıyoruz. Ancak böyle arkadaş ediniyoruz, gezme imkanı buluyoruz" dedi.

    Olayın maddi yönüne işaret eden iki engelli çocuk annesi Serap Doğan, "Bowling ne kadar diye düşünebilir insan, ama yetmiyor. Gerçekten gelemeyeceğim bir yer, çok mu pahalı, değil ama onun için bugün 5 lira, 10 lira para... Çocuklar okula gidiyor. Ben böyle bir yere gelsem zor, öncelikler farklı oluyor" ifadelerini kullandı.

    Serap Doğan, zamanının büyük bölümünü ev işleri ve çocukların peşinde geçirdiğini, kendisine zaman ayıramadığını ifade ederek, "Bize böyle şeyler değişik geliyor. Öyle çok hoşuma gitti. Bir an çocukluğuna dönüyor insan" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow