hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çekici' insanlar için iş ilanı büyük tepki çekti

    Çekici insanlar için iş ilanı büyük tepki çekti
    expand

    İngiltere'de bir caz bar, internete verdiği iş ilanı ile tepki çekti. Garson alımı için "çekici" olma şartı aranan ilan, gelen tepkiler üzerine geri çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'de bir caz bar, internette verdiği ilanda kullandığı ifadeler nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu. İlana göre barda garson olarak çalışacak kişiler "son derece çekici" olmalı, nakit sıkıntısı yaşamamalı, kadınlar topuklu, erkekler ise kösele ayakkabı giymeli.

    Şikayet etti

    İş ilanına bir şikayet de daha önce başka bir iş yerinden topuklu ayakkabı giymeyi reddettiği için atılan kadından geldi.

    Tepkiler büyüyünce ilanı geri çeken internet sitesi yönetimi yaptığı açıklamada "Her gün binlerce kişinin kullandığı reklamcılık ve iş ilanı platformu olarak sorumluluklarımızı ciddiye alıyoruz. Bu nedenle, bizimle birlikte reklamı yapılan işlerin prensiplere uyması, ayrımcı olmayan ve tabii ki orijinal ilanlar vermesi için çalışıyoruz. Açıkça görülüyor ki birlikte çalıştığımız bir reklam firması uygunsuz bir dil kullanmış, verilen ilan kaldırılmış ve firma, mevzuata uyma konusunda uyarılmıştır." dedi.

    Çekici insanlar için iş ilanı büyük tepki çekti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow