hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupalı Sosyalistlerden CHP'ye destek

    Avrupalı Sosyalistlerden CHPye destek
    expand

    Sosyalist Enternasyonal'in Kosta Rika'daki toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke kınandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'den yapılan açıklamada, dünyanın çeşitli ülkelerindeki 162 siyasi partiyi temsil eden Sosyalist Enternasyonal'in Kosta Rika'da toplandığı ve burada CHP Milletvekili Umut Oran'ın da hazır bulunduğu belirtildi.

    Toplantıda "Türkiye;de Yargı Bağımsızlığı ve İfade Özgürlüğü" konulu bir bildirinin açıklandığı kaydedildi. Bildirideki değerlendirmelere yer verilen açıklamada şöyle denildi:

    "Sosyalist Enternasyonal, Türk Hükümetini, ifade özgürlüğüne, yargı bağımsızlığına saygı göstermeye ve Türkiye;deki demokratik değerlerle insan haklarını korumaya davet eder. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklu durumdaki CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'a yaptığı bir ziyaret sonrasında yaptığı açıklamaların ertesinde 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlamasıyla parlamenter dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki fezlekeyi kınar."

    Anayasada 12 Eylül 2010 referandumuyla yapılan değişikliklere rağmen yargının daha bağımsız ve özgür olamadığı ileri sürülen bildiride, "İfade özgürlüğü demokratik bir toplumun temel değerlerindendir ve bu özgürlüğe karşı herhangi bir müdahale dünyadaki sosyalistler, sosyal demokratlar ve ilerici güçler için kabul edilemez" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow