hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amsterdam'da bomba alarmı

    Amsterdamda bomba alarmı
    expand

    Bomba alarmı nedeniyle, Hollanda Amsterdam Havaalanı'nın bir bölümü tahliye edildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Schiphol Havaalanı'nın bir bölümünü bomba ihbarı yüzünden boşaltan Hollanda Kraliyet Ordusuna mensup birliğin, araştırmalarına devam ettiği bildirildi.

    Hollanda yayın kurumu NOS'a açıklamada bulunan Kraliyet Ordusu görevlisi Robert van Kapel, havaalanının 1 ve 2 numaralı terminallerinin boşaltıldığını, bu alanlara giriş ve çıkışın tamamen yasaklandığını belirtti.

    Yetkili, ilgili bölümlerin ne zamana kadar kapalı tutulacağı konusunda bilgi vermedi.

    Bomba ihbarının kim tarafından yapıldığı konusuna da girmeyen yetkili, aldıkları tüm ihbarları ciddiyetle incelediklerini ve gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

    Bu arada Hollanda medyası, havaalanı içindeki bir restoranda satın aldığı yiyeceğin ücretini ödemek istemeyen bir kişinin tuvalete doğru koştuğunu ve "Üzerimde bomba var" diye bağırdığını yazdı.

    Bomba imha uzmanları ve güvenlik birimlerinin havaalanında araştırmalarına devam ettiği belirtilirken, dışarıda ise her ihtimale karşı ambulans ve itfaiye araçlarının beklediği bildirildi.

    Uçak seferlerinde aksama olup olmadığı konusunda net bir açıklama yapılmazken, Transavia şirketine ait iki uçağın kalkışının ertelendiği, ancak bunun söz konusu tahliyeyle bağlantısın olup olmadığının bilinmediği aktarıldı.

    Havaalanı yönetimi bu konuda henüz resmi açıklama yapmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow