hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avustralya, eşcinsel evliliğini tartışıyor

    Avustralya, eşcinsel evliliğini tartışıyor
    expand

    Avustralya'da eşcinsel evlilik yasağını kaldıracak iki yasa teklifi parlamentoya sunuldu. İşçi ve Yeşiller partilerinin milletvekillerinin hazırladığı yasa teklifleri hemen hemen aynı görünürken, tekliflerin ne zaman oylanacakları ise henüz belli değil.

    Yeşiller Partisi milletvekili Adam Bandt, parlamentoda yaptığı konuşmada, İşçi Partisi'nin yasa teklifi hazırlığında kendileriyle işbirliği yapmaması karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirtirken, İşçi Partisi'nden Stephen Jones, kendi tekliflerinin, parti üyelerinden, aynı zamanda muhafazakar partilerden daha çok destek bulacağını savundu.

    Jones, İşçi Partisi'nin teklifinin, "evlilik konusunda ayrımcılığa son verilmesi yönünde uluslararası eğilimi izlediğini" ifade ederek, eşcinsel evliliğin, çoğu Avustralyalı tarafından desteklenen bir insan hakları meselesi olduğunu kaydetti.

    Avustralya'da başta Liberal Parti olmak üzere büyük siyasi partiler eşcinsel evliliğe karşı çıkıyor. Yeşiller, uzun bir süredir eşcinsel evliliğin yasal açıdan tanınması çağrısında bulunurken, İşçi Partisi üyeleri, eşcinsel evlilik savunucularının, parlamentoda çoğunluğun desteğini kazanmak için birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirtiyorlar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow