hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bu, Savaş Zamanı Yayın Servisi'dir..."

    Bu, Savaş Zamanı Yayın Servisidir...
    expand

    İngiltere'de Sosyal iletişim ağları, BBC'nin bir nükleer saldırı sırasında yayınlayacağı korkunç mesajla çalkalanıyor.

    1970 yılında yazılan metin ilk kez 2008 yılında açıklanmıştı. Ancak dört yıl sonra bile binlerce kişi mesajın linkini paylaşmaya başladı.

    Ama neden şimdi? Bazı yorumculara göre İran ile yaşanan nükleer gerginlik deniyle insanların yeniden kendilerini böyle bir saldırıya karşı koruma altına almak zorunda bıraktığını ileri sürüyor.

    BBC Nükleer Bildirisi

    Bu Savaş Zamanı Yayın Servisi'dir. Bu ülkeye nükleer silahlarla saldırılmıştır. İletişim kanalları ağır hasara uğramış, verilen kayıpların sayısı ve de hasarın boyutları bilinmemektedir.

    Biz ilk fırsatta size daha fazla bilgi vereceğiz. Bu arada, bu dalga boyunda kalın, sakin olun ve evlerinizden çıkmayın.

    Unutmayın ki kaçmakla elinize bir şey geçmeyecektir. Evlerinizden çıkarak kendinizi daha büyük tehlikeye atmış olursunuz.

    Eğer dışarı çıkarsansız, yiyecek bulamayabilir, susuz kalır, kalacak yer bulamaz ve korunmasız kalabilirisiniz. Nükleer patlamanın ardından gelen radyoaktif döküntüye açık alanda maruz  çok daha tehlikelidir. Çatılar ve duvarlar azımsanamayacak kadar koruma ağlar. En güvenli yerler binaların içidir...."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow