hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahmud Abbas Türkiye'de...

    Mahmud Abbas Türkiyede...
    expand

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Ankara'da. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna akşam yemeği verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abbas'ı, Esenboğa Havalimanı'nda 20 ülkenin büyükelçileri, Ankara Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu ve diğer yetkililer karşıladı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna akşam yemeği verdi.

    Dışişleri Bakanlığı Konutu'ndaki yemek, karşılamadan görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

    Edinilen bilgiye göre, yemekteki görüşmede, Abbas, Davutoğlu'na, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan Kudüs Konferansı ve Ürdün'ün başkenti Amman'daki temasları hakkında bilgi aktardı. Hamas ve İsrail ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Abbas, Ortadoğu Dörtlüsü'nün çalışmalarına da değindi.

    Bakan Davutoğlu ise Türkiye'nin "Arap Baharı" çerçevesinde bölgedeki ve Suriye'deki son durum hakkındaki değerlendirmelerini aktardı.

    Görüşmede, Mısır'daki durum ve Tunus'taki Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı değerlendirildi. Ortadoğu barış sürecindeki gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, Davutoğlu, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteği yineleyerek, bu desteğin her zaman süreceğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin, Filistin'deki tarafların bir araya gelmesini teşvik ettiğine dikkati çeken Davutoğlu, ortak hükümetin önemine değinerek, Türkiye'nin her zaman yardıma ve katkıya hazır olduğunu kaydetti.

    Abbas'ın yarın da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

    Mahmud Abbas'ın Ankara temaslarında muhataplarıyla Arap Baharı çerçevesinde Ortadoğu'daki gelişmeleri, Ortadoğu'daki barış sürecini ve Filistin iç uzlaşısı konularını ele alacağı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow