hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan bu skandalla çalkalanıyor!

    Yunanistan bu skandalla çalkalanıyor
    expand

    Yunanistan'da borç krizi sırasında 1 milyon avroyu ülke dışına çıkaran kişinin bir milletvekilinin yakını olduğu bildirildi.

    Yunanistan Parlamentosu basın bürosundan yapılan açıklamada, Mart 2011'de ülke dışında bir bankaya 1 milyon avroyu aktaran kişinin tespit edildiği duyuruldu.

    Açıklamada, "nerden buldun" yasası çerçevesinde parlamentonun ilgili denetim komitesinin aradığı kişinin şimdiki veya önceki bir milletvekili olmadığı, ancak bir milletvekilinin akrabası olduğu kaydedildi.

    Bu arada "Demokratik İttifak" Partisi Başkanı Dora Bakoyanni gazetecilere yaptığı açıklamada, basında 1 milyon avroyu ülke dışına çıkaran kişi hakkında yapılan haberlerde eşinin fotoğrafının yer aldığına işaret ederek, eşi hakkındaki spekülasyonları kınadı.

    Bakoyanni, eşi İsidoros Kuvelos'un ABD'de sahip olduğu hisse senetlerini sattığını ve elindeki parayı Yunan bankasına yatırdığını, devamında da Londra'da gemi satın aldığını belirtti.

    Bu sürecin alışılmış olduğunu söyleyen Bakoyanni, ilgili işlemlerin Yunan Merkez Bankası tarafından kaydedildiğini de belirtti.

    Bakoyanni, "Eşimin, evlendiğim ilk günden bu güne kadar yaptığı işlemlere ilişkin bilgiler vergi beyannamesinde bulunuyor" şeklinde konuştu.

    Partisine lekelenme teşebbüsünde bulunulduğu iddia eden Bakoyanni, ayrıca bu yöntemle, paralarını gerçekten İsviçre bankalarına aktaran kişilerin saklanmaya çalışıldığını savundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow