hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakanın kafasını kesecekmiş!

    Başbakanın kafasını kesecekmiş
    expand

    Terör saldırılarında 77 kişiyi öldüren aşırı sağcı Norveçli terörist Anders Behring Breivik, Utöya Adası'nda hayatını kaybeden 69 kişinin değil, o sırada adadaki herkesin hedef olduğunu, herkesi öldürmek için adaya çıktığını söyledi.

    Oslo Bölge Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmada, sorgusuna devam edilen terörist Breivik, savcının kendisine yöneltiği sorular üzerine Utöya Adası'nda öldürdüğü 69 kişi dışında adada bulunan herkesin o anda hedefi olduğunu söyledi.

    Öldürdüğü 69 kişi dışında herkesi öldürmek için adaya çıktığını vurgulayan Breivik, eski Norveç Başbakanı Gro Harlem Brundtlan'ı öldürmek içinde plan yaptığını da söyledi. Breivik, eski Başbakan Brundtland'ın kafasını süngüyle kesmek için plan hazırladığını, ayrıca Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Störe'nin de hedefi arasında olduğunu onların da adaya geleceğini bildiğini söyledi.

    Breivik, Utöya Adası'nda gerçekleştirdiği eyleminden önce başkent Oslo'daki hükümet binası yakınındaki bombalı eylemini de nasıl gerçekleştirdiğini, bomba yapımında kullanılan malzemeler ile silahları nasıl satın aldığını ayrıntılı ve soğukkanlı bir şekilde anlattı.

    Breivik, eylemlerini gerçekleştirmek için yaptığı hazırlıkları için terör örgütü El-Kaide'nin yöntemlerinden esinlendiğini söylemeye bugün de devam etti.

    Kendisinin çocuk katili olmadığını yineleyen Breivik, çok kültürlülüğü savunan politikacılara karşı olduğunu ve mücadele ettiğini, bu nedenle politikacıların meşru hedef olduğunu savundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow