hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızının katiliyle göz göze!

    Kızının katiliyle göz göze
    expand

    Norveç’te 77 kişiyi katletmekten yargılanan asrın canisi Anders Behring Breivik Çarşamba günü yapılan duruşmasında, Utoya adasında öldürdüğü Türk kızı Gizemin resmi de gösterildi. Duruşmayı izleyen Gizem’in babası Abdulkadir Doğan, kızının resimlerini görünce duygusal anlar yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan ailesi adına duruşmaya katılan Avukat Morten Engesbek, Gizemin üzerinde “Ben Norveç’te olmaktan mutluyum ve Müslüman asıllı bir Norveçli olmaktan gurur duyuyorum” sözleri yazılı resmini duruşma hakimine gösterdi. Duruşma salonunda hislerine güçlükle sahip olan Baba Abdulkadir Doğan, kızının katili Breivik’in gözlerine bakarken “Gözlerim onun gözlerine kilitlendi. İki kez göz göze geldik. Ona bir şey söylemek istedim ama olmadı. Kızımın katili ile aynı odada bulunmak çok zordu. Ona nefretle baktım. O bir barbar. Hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum” dedi. Gizem’in okul binası ve ana binanın doğu kısmında 14 yaşındaki Johannes Buö ile birlikte öldürüldüğü Gizemin’in yakınında ise
     
    Cani Breivik Gizem’i nasıl öldürdüğünü anlatırken “Utoya adasında rastgele sağa sola gittim. Okul binası ile ana binaya doğru giderken Gizem Doğan (16)ve Johannes Buö’ye (14) rastladım, ateş ettim  ve öldürdüm” dedi.
     
    Doğan Ailesinin Avukatı Morten Engesbek, Gizem’in gülümseyen bir resmini gösterirken geride bıraktığı ailesinin çok şeyler söylemek istediğini, söylemek istedikleri şeylerin kısa süreye sığmayacağını belirterek, Gizem’in Face Book’ta yazdığı,  “Ben Norveç’te olmaktan mutluyum ve Müslüman asıllı bir Norveçli olmaktan gurur duyuyorum” sözlerini tekrar okuyarak onun iyi ir Müslüman olduğu kadar iyi bir Norveçli olduğuna dikkat çekti. 250 No’lu duruşma salonunda aralarında Gizem’in de bulunduğu 12 kişinin otopsi raporları okundu. Sağlık Bakanı Trond Giske’nin Gizem’in cenaze töreninde söylediği “Gizem ailesi ile geldiği ülkemizde savunduğu değerler nedeniyle hunharca öldürüldü. Ben onunla tanışma ve büyük kalbini tanıma fırsatı bulmuştum. Onun şimdi aramızda olmayışına inanmak istemiyorum” sözleri okundu. Duruşmada ayrıca Anne Gülderen Doğan’ın kızının öldürülmesinden önceki telefon konuşmasında Oslo’daki patlama ile ilgili olarak söylediği “anne inşallah yapan bir yabancı değildir” sözleri ile “kızımın son dakikaları hakkında her şeyi bilmek istiyorum” sözleri okundu.

    Breivik'e ayakkabı fırlattı

    Norveç'te gerçekleştirdiği saldırılar ile 77 kişinin ölümüne neden olan Anders Behring Breivik'in duruşmasında, ölenlerden birinin erkek kardeşi Breivik'e ayakkabı fırlattı.

    Salondaki AFP muhabirine göre, ayakkabıyı fırlatan kişi ayrıca Breivik'e "Sen bir katilsin, cehenneme git" şeklinde bağırdı, bu olay üzerine salondakiler de "bravo" diyerek alkışladı.

    Ayakkabı Breivik'in avukatına isabet etti. Avukat, "Neyseki sadece bir ayakkabıydı" dedi. Güvenlik görevlileri olaya müdahale ederek bu kişiyi dışarı çıkarttı.

    Bu gelişme üzerine kısa bir süre ara verilen oturuma birkaç dakika sonrayeniden devam edildi. Breivik, "Biri bana bir şey fırlatmak isterse, girerken veya çıkarken bana fırlatsın, avukatımın üzerine değil" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow