hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Syriza, iktidar sinyali verdi

    Syriza, iktidar sinyali verdi
    expand

    Yunanistan'da genel seçimlere 2 gün kala, radikal sol koalisyon Syriza Partisi, başkent Atina'da son mitingini gerçekleştirdi. On binlerce kişiye seslenen Syriza lideri Alexis Tsipras, "Pazartesi günü halk için büyük değişimlerin olacağı yeni döneme başlayacağız" dedi.

    Yunanistan'ın kaderini belirleyecek seçimlere artık iki gün var. Radikal sol koalisyon Syriza ve Yeni Demokrasi  Partisi anketlerde öne çıkan popüler iki parti. Halk sandıkta nihai kararını vermeden önce liderler de son seçim kampanyaları için meydanlardaydı. On binlerce kişiye seslenen Syrzia lideri Alexis Tsipras "Pazartesi günü değişimin günü olacak" dedi.

    Tspiras, "Pazartesi günü tüm halkımızla birlikte yeni bir döneme başlayacağız. Büyük değişmlerin, halk için büyük reformların olacağı bir döneme. Pazartesi tasarruf önlemleri tarih olacak.  büyümenin ve dayanışmanın dönemi  başlayacak. Hepbirlikte ülkemizi değiştirmeye başlayacağız" diye konuştu.

    Tsipras, Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve IMF ile imzaladığı kurtarma anlaşmasının tarih olacağını söyledi. Ülkesinin Euro bölgesinden çıkacağı iddiasına da ateş püskürdü. Tsipiras, "Paranızı Yunanistan'ın Euro'dan ayrılacağı bahsine yatırmayın. Kaybeden siz olursunuz. Yunanistan, Euro bölgesinde kalmaya devam edecek. Çünkü Pazartesi günü ülkeyi batmaya ve fakirliğe götüren tasarruf önlemleri sona erecek" şeklinde konuştu.

    Halka seslenen bir diğer lider de Yeni Demokrasi Partisi lideri Antonis Samaras'tı. Samaras, Yunanistan'da ülkenin Euro'da kalması için kurtarma programında değişiklik yapılmasını istediklerini belirtti.

    Kamuoyu yoklamalarına göre, Pazar günkü seçimlerde Yeni Demokrasi ve Syriza'dna sonra gelecek üçüncü parti Pasok'un lideri Evangelos Venizelos da Euro bölgesinde kalıp Euro'yu kullanmaya devam etmek isteyen liderlerden.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow