hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya, Çin ve İran, Suriye ile tatbikat yapacak

    Rusya, Çin ve İran, Suriye ile tatbikat yapacak
    expand

    Rusya, Çin ve İran, Suriye ile Ortadoğu'da ortak askeri tatbikata hazırlanıyor. İddiaya göre kara ve deniz tatbikatı önümüzdeki haftalarda Suriye kıyılarında yapılacak.

    İran, Rusya ve Çin, Suriye krizinde müdahaleye karşı çıkan ve rejime yakın duran ülkeler. İddiaya göre bu üç ülke Suriye ile askeri olarak da yakın bir fotoğraf vermek niyetinde. İran ve İsrail basınında yer alan haberlere göre, İran, Rusya, Çin ve Suriye, Ortadoğu'da ortak bir tatbikat hazırlığında.

    İddiaya göre, kara ve deniz tatbikatı önümüzdeki haftalarda Suriye kıyısında yapılacak. Tatbikata dört ülkenin kara, hava ve deniz kuvvetlerinden 90 bin asker katılacak. Hava savunma birimleri de tatbikatta olacak. Toplam 400 savaş gemisi ve 1000 tank kullanılacak.

    Suriyeli bir yetkiliye dayandırılan habere göre, Mısır, Çin'e ait 12 savaş gemisinin Süveyş kanalından geçişine izin verdi. Askeri konvoyun iki hafta içinde Suriye limanlarına demirlemesi bekleniyor. Aynı tarihlerde Rus nükleer denizaltıları, savaş ve uçak gemileri ile İran'a ait denizaltı ve gemiler de bölgede olacak. Suriye de karadan denize füzelerini deneyecek.

    Suriye'deki deniz üssü Tartus limanına personeli korumak ve gerektiğinde tahliye etmek için gemi gönderen Rusya'ya ilişkin bir iddia daha var. Suriye'ye, Rus yapımı saldırı helikopteri taşıdığı iddia edilen bir gemi İskoçya açıklarında durduruldu. Gemiyi sigortalayan Londra'daki Standarod Club şirketi yüküyle ilgili ayrnıtılı bilgi edinmek üzere geminin sigortasını geri çektiğini açıklamıştı.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow