hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa ile ilişkiler dünya basınında

    Fransa ile ilişkiler dünya basınında
    expand

    Türkiye'nin, Sarkozy döneminde neredeyse kopma noktasına gelen Fransa ile ilişkilerini, yeni bir sayfa açarak tamir sürecine girmesi, dünya basınının da gündeminde. Uluslararası basın, Başbakan Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande'la yaptığı görüşmeden sonra yaptırımları kaldırma talimatı vermesine yer verdi.

    HAARETZ: "Türkiye Fransa'yla ilişkileri yeniden inşa edecek"

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Osmanlı Türklerinin 1915 yılında Ermenileri toplu olarak öldürdüğü tartışmalarının ardından bozulan ilişkiler sonrası, Türkiye'nin Fransa'yla tüm ilişkileri tamir etme kararı aldığını duyurdu. Türk televizyonuna konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'la yaptığı olumlu görüşmenin ardından yaptırımları kaldırma talimatı verdiğini söyledi.

    AFP: "Türkiye Fransa üzerindeki yaptırımları kaldıracak"

    Türkiye yeni Fransa cumhurbaşkanı tarafından sergilenen olumlu tavrı memnuniyetle karşıladı, Paris üzerindeki yaptırımların uygulamadan kaldırılacağı belirtildi. Bir televizyon programına röportaj veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Fransa tarafından sergilenen yeni tutumla birlikte yaptırımlar gündemden düşürülecektir" dedi.  Dışişleri Bakanı, Türkiye ve Fransa'nın ikili ilişkilerdeki problemleri aşma konusunda yeterli güce sahip olduğunu ifade etti.
     
    YNETNEWS: "Türk turizminde yüzde 6 oranında düşüş var"

    Avrupa'daki mevcut ekonomik ve siyasi istikrarsızlık Türk turizm sektörünü de vurdu. Türk İstatistik Enstitüsüne göre, 2012'nin ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelen turist oranı önceki yılla karşılaştırıldığında yüzde 6 oranında düştü.Özellikle Almanya ve Avusturya'dan gelen turist sayısında önemli ölçüde düşüş kaydedildi. Türkiye'yi ziyaret eden Rus turistler de son yılda yüzde 10 oranında düşüş gösterdi. Türkiye'ye gelen İsrailli turist sayısında ise önemli ölçüde düşüş olmaya devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow