hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müslüman Kardeşler Tahrir'i terk etmiyor

    Müslüman Kardeşler Tahriri terk etmiyor
    expand

    Mısır'da devrimin sembol mekanı Tahrir Meydanı'nda toplanan kalabalık, yönetimi elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey'in yetkilerinin yeni cumhurbaşkanına devredilmesi talebiyle oturma eylemine devam ediyor.

    Sancılı geçen cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde meydanı dolduran gruplar, Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi'nin seçim zaferinin resmen ilan edilmesine karşın meydandan ayrılmadı. Tahrir Meydanı'na kurdukları çadırlarda geceleyen göstericiler, attıkları sloganlar ve astıkları pankartlarla, Mısır'ın özgür seçimlerle oluşturulan ilk meclisinin mahkeme kararıyla feshedilmesini de protesto ediyor.

    Meydanda 8. gününe giren oturma eylemine katılan bir gösterici, "Cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlayan ve Mısır'ı askeri bir devlete dönüştüren anayasal düzenlemeler iptal edilinceye kadar oturma eylemine devam edeceğiz. Sivil bir devlet istiyoruz, özgürlük ve toplumsal adalet istiyoruz" diye konuştu.

    Diğer bir gösterici de "Ne zaman ileriye doğru bir adım atsak Askeri Konsey bizi geriye çekiyor. Ordu bütün yasama ve icra yetkilerini devredinceye kadar eyleme devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

    Gözlemciler, Mursi'nin seçilmesinin, ordunun darbe yapabileceğine ilişkin muhaliflerin korkularını yatıştırmadığını ifade ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow