hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'nin başkenti yine kan gölü

    Suriyenin başkenti yine kan gölü
    expand

    Suriye'nin başkenti Şam'ın Zemelka bölgesinde bir cenaze aracını hedef alan bombalı saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de yaralandığı bildirildi.

    Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin Zemelka'daki operasyonlarda bir katliam gerçekleştirdiğini, kentin sokaklarında çok sayıda insan cesedinin bulunduğunu, tüm hastahanelerin yaralılarla dolduğunu kaydetti.

    Kentte bir insanlık dramının yaşandığını, halkın operasyonlar sebebiyle kenti terk etmeye başladığını dile getiren Konsey, saldırıda bir can pazarının yaşandığını ve insanların yaralıları hastahanelere taşımakta güçlük çektiğini duyurdu.

    Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve açılan ateşte çoğunluğu Şam'ın banliyölerinde olmak üzere ölü sayısının 106'ya yükseldiğini duyurdu.

    Londra merkezli örgüt, güvenlik güçlerinin Şam'ın banliyölerine ve çevre kentlerine hava destekli olarak bugün ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve güvenlik güçlerince açılan ateş sonucunda 44 kişinin yaşamını yitirdiğini onlarca kişinin de yaralandığını
    kaydetti.

    Şam'ın banliyölerinde operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren örgüt, Deyr ez-Zor'da 15, Dera'da 12, İdlib'te 11, Hama kentinde 10, Halep'te 8, Humus'ta 4, Lazkiye ve Haseke'de birer olmak üzere ülke genelinde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlar sonucunda ölü sayısının 106'ya çıktığını bildirdi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow